نگاهی بر وضعيت اسكان مجدد پناهندگان در جهان

تاریخ انتشار
12:17:00 | 21 / 11 / 1399
عضو گروه کاری : مهاجرت های تحصیلی و دانشجویی

نگاهی بر وضعيت اسكان مجدد پناهندگان در جهان

blog-main-image

چگونه پناهندگان برای اسکان مجدد شناسايي مي شوند؟ كمیساریا (UNHCR) از افرادي كه تحت شرايط خاصي نيازمند اسكان مجدد هستند حمايت به عمل مي آورد. اين شرايط شامل: حفاظت حقوقی و یا جسمی از پناهندگان، حمايت از بازماندگان تحت شکنجه و یا خشونت، افراد نيازمند خدمات درماني-پزشکی، زنان و دختران در معرض خطر، الحاق به خانواده، کودکان و نوجوانان در معرض خطر. شناسایی و ارزيابي پناهندگان بالقوه نیازمند به اسکان مجدد، یک روند مداوم، فعالانه و منظم است. این امر به دانش و مستندات دقیق جمعیت پناهندگان و نیازها و آسیب‌پذیری‌های خاص آنها و همکاری بین کمیساریا، با ساير نهادها برای شناسایی و اجرای پاسخ های مناسب نيازمند است.

اسكان مجدد پناهندگان چيست؟

بسیاری از پناهندگان به دلیل ادامه درگیری‌ها، جنگ‌ و آزار و اذیت­ قادر به بازگشت به كشور مبدا خود نيستند. بسیاری از آن‌ها در شرایط مخاطره­آمیز زندگی می‌کنند و یا نیازهای خاصی دارند که نمی‌توانند آن‌ها را در کشوری که در آن تحت حمايت هستند، برآورده سازند. در چنین شرایطی، كميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) به اسکان مجدد پناهندگان در کشور ثالث کمک می‌کند. بنا به تعریف UNHCR، اسکان مجدد “انتقال پناهندگان از یک کشور پناهگاه به کشور دیگری است که توافق کرده پناهندگان را پذیرش کرده و در نهایت به آن‌ها اسکان دائمی اعطا کند”.

چگونه پناهندگان برای اسکان مجدد شناسايي مي شوند؟

كمیساریا (UNHCR) از افرادي كه تحت شرايط خاصي نيازمند اسكان مجدد هستند حمايت به عمل مي آورد. اين شرايط شامل: حفاظت حقوقی و یا جسمی از پناهندگان، حمايت از بازماندگان تحت شکنجه و یا خشونت، افراد نيازمند خدمات درماني-پزشکی، زنان و دختران در معرض خطر، الحاق به خانواده، کودکان و نوجوانان در معرض خطر. شناسایی و ارزيابي پناهندگان بالقوه نیازمند به اسکان مجدد، یک روند مداوم، فعالانه و منظم است. این امر به دانش و مستندات دقیق جمعیت پناهندگان و نیازها و آسیب‌پذیری‌های خاص آنها و همکاری بین کمیساریا، با ساير نهادها برای شناسایی و اجرای پاسخ های مناسب نيازمند است.

داده هاي جهاني درباره اسكان مجدد پناهندگان چه مي‌گويند؟

طبق داده‌هاي منتشر شده توسط كميساريا، تعداد پناهندگاني كه متقاضي اسكان مجدد در كشوري ديگري بودند، در سال 2020 ميلادي، 39 هزار و 522 نفر بوده‌اند كه اين ميزان در مقايسه با سال قبل (2019)، حدود 48 درصد كاهش يافته است. به علاوه، در سال 2020  در مجموع، 22 هزار و 770 نفر موفق به اسكان مجدد در كشورهاي ثالث شده‌اند. تعداد مهاجران اسكان مجدد يافته در مقايسه با سال 2019 حدود 65 درصد كاهش يافته است. ايالات متحده آمريكا، سوئد، كانادا، نروژ و آلمان به عنوان پنج مقصد برتر در زمينه پذيرش پناهندگان اسكان مجدد يافته در سال 2020 بوده‌اند.

چه تعداد پناهنده ايراني در كشورهاي ثالث اسكان مجدد يافته‌اند؟

طبق آخرین آمار منتشر شده توسط کمیساریا در سال 2020، در مجموع 203 پناهنده ایرانی در هفت كشور (بريتانيا، سوئد، كانادا، ايالات متحده آمريكا، فرانسه، فنلاند و استراليا) اسکان مجدد یافتند که بیشترین آنها مربوط به ایالات متحده آمریکا (126 نفر) و کانادا (73 نفر) بوده است. با مقایسه آمار پنج سال اخیر می­توان دریافت که سال 2020، کمترین میزان اسکان مجدد پناهندگان ایرانی در جهان صورت گرفته است که از دلایل آن مي‌توان به شیوع ویروس کرونا و چالش­های ناشي از آن و همچنين كاهش سهم ايالات متحده در پذيرش پناهندگان ايرانی برای اسكان مجدد در دوره رياست جمهوری ترامپ اشاره كرد. این عوامل میزان پذیرش اسکان مجدد پناهندگان و همچنين پناهندگان ايرانی در ديگر كشورها را با کاهش مواجه نموده است.

  • UNHCR (۲۰۲۰), Resettlement at a glance (January-December ۲۰۲۰), available at: https://www.unhcr.org/asia/protection/resettlement/۶۰۰e۹۵۰۹۴/resettlement-fact-sheet-۲۰۲۰.html UNHCR (۲۰۲۰), Resettlement Data Finder, available at: https://rsq.unhcr.org/en/#۰zLe UNHCR (۲۰۲۰), What is resettlement? Available at: https://www.unhcr.org/resettlement.html
  • نظرات کاربران
    • هنوز نظری ارسال نشده است

    پیغام خود را بگذارید