خواست 900 میلیون نفر برای مهاجرت در سال 2021

تاریخ انتشار
10:01:00 | 05 / 11 / 1401
عضو گروه کاری : مهاجرت های تحصیلی و دانشجویی

خواست 900 میلیون نفر برای مهاجرت در سال 2021

blog-main-image

اگرچه همه‌گیری ویروس کرونا تحرک و جابه‌جایی مردم در سراسر جهان را به شدت مختل کرد، اما مانع رویاپردازی و کاهش تمایل آن‌ها به جابه‌جایی و مهاجرت نشد. نظرسنجی‌های گالوپ نشان می‌دهد که در دومین سال شیوع همه‌گیری، تمایل مردم به مهاجرت به بالاترین حد خود در یک دهه گذشته رسیده است. در سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۶ درصد از بزرگسالان در سراسر جهان که جمعیتی بالغ بر ۹۰۰ میلیون نفر را شامل می‌شود، اظهار داشتند که اگر بتوانند مایلند برای همیشه کشور خود را ترک کنند. جدول زیر میل به مهاجرت در مناطق مختلف جهان را طی یک دهه گذشته نشان می‌دهد. میزان میل به مهاجرت در سال ۲۰۲۱ بر اساس مصاحبه با حدود ۱۲۷ هزار بزرگسال در ۱۲۲ کشور به دست آمده است.


اگرچه همه‌گیری ویروس کرونا تحرک و جابه‌جایی مردم در سراسر جهان را به شدت مختل کرد، اما مانع رویاپردازی و کاهش تمایل آن‌ها به جابه‌جایی و مهاجرت نشد. نظرسنجی‌های گالوپ نشان می‌دهد که در دومین سال شیوع همه‌گیری، تمایل مردم به مهاجرت به بالاترین حد خود در یک دهه گذشته رسیده است. در سال 2021 میلادی 16 درصد از بزرگسالان در سراسر جهان که جمعیتی بالغ بر 900 میلیون نفر را شامل می‌شود، اظهار داشتند که اگر بتوانند مایلند برای همیشه کشور خود را ترک کنند. جدول زیر میل به مهاجرت در مناطق مختلف جهان را طی یک دهه گذشته نشان می‌دهد. میزان میل به مهاجرت در سال 2021 بر اساس مصاحبه با حدود 127 هزار بزرگسال در 122 کشور به دست آمده است.

دوره تحلیلی داده‌های به دست آمده همزمان با خروج آهسته جهان از رکود‌های ناشی از ویروس کرونا در سال 2021 است؛ یعنی زمانی که رشد مهاجرت‌های بین المللی از اواسط سال 2019 تا اواسط سال 2020 تا 27 درصد کاهش یافت. همچنین در 38 کشور ثروتمندی که سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) را تشکیل می دهند، مهاجرت در سال 2020 بیش از 30 درصد کاهش یافت که پایین‌ترین سطح از سال 2003 به بعد است.

افزایش میل به مهاجرت در کشورهای جنوب صحرای آفریقا، آمریکای لاتین و بخش‌هایی از آسیا

در حالی که نشانه‌هایی مبنی بر بازگشت مهاجرت به سطوح قبلی خود در سال 2020 وجود دارد، خصوصا در سرتاسر کشورهای OECD، یافته‌های گالوپ نشان می‌دهد که تمایل مردم برای مهاجرت در بسیاری از نقاط جهان بیشتر از یک دهه گذشته شده است.

در مناطقی مانند آمریکای لاتین و دریای کارائیب، جنوب صحرای آفریقا، آسیای جنوب شرقی، آسیای جنوبی و کشورهای مشترک المنافع، تمایل به مهاجرت به سطحی بیشتر از یک دهه گذشته رسیده است. اما در همه نقاط دنیا افزایش میل به مهاجرت اتفاق نیافتاده است. به‌عنوان مثال پس از تقریباً یک دهه ثبات، آرزوها برای مهاجرت در اتحادیه اروپا و آسیای شرقی به پایین‌ترین سطح در یک دهه گذشته کاهش یافته است (عمدتاً به لطف کاهش چشمگیر میل به مهاجرت در کشورهایی مانند فرانسه و آلمان در اتحادیه اروپا و کره جنوبی و چین در شرق آسیا).
در 13 کشور، حدود نیمی یا بیشتر از جمعیت بزرگسال در صورت داشتن فرصت، مایل بودند که به کشور دیگری نقل مکان کنند. این 13 کشور تقریباً همه مناطق جهان را نمایندگی می کنند به جز آمریکای شمالی و اتحادیه اروپا. بسیاری از این کشورها سالیانه به طور مداوم در این فهرست حضور داشته‌اند. در این زمینه اما لبنان کشوری ممتاز است، بطوریکه میل به مهاجرت لبنانی‌ها در اثر بی‌ثباتی‌های اقتصادی و سیاسی از 26 درصد در سال 2018 به 63 درصد در سال 2021 رسیده است.

ایالات متحده؛ جذاب‌ترین کشور دنیا برای مهاجران علی رغم کاهش محبوبیت

از سال 2007 میلادی ایالات متحده هر ساله کشور محبوب مهاجران بالقوه برای مهاجرت بوده است. در سال 2021 نیز یکه‌تازی ایالات ‌متحده در فهرست محبوب‌ترین کشورها برای مهاجران بالقوه دستخوش تغییر نشد و این کشور همچون سالیان گذشته در رتبه نخست باقی ماند. تقریبا نیمی از هر پنج مهاجر بالقوه (18 درصد) یا حدود 160 میلیون بزرگسال در سراسر جهان ایالات متحده را به عنوان مقصد مطلوب خود معرفی کرده‌اند. اما با این حال، میزان محبوبیت این کشور نسبت به سالیان گذشته کاهش یافته و این موضوع نشان می‌دهد که تغییر سیاست و لفاظی‌های ضد مهاجرتی در طول دولت ترامپ احتمالاً تأثیری ماندگار بر تمایل مهاجران بالقوه برای آمدن به آمریکا داشته است.
همانطور که علاقه مهاجران بالقوه برای مهاجرت به ایالات متحده آمریکا در حال کاهش است و سطح مهاجرت واقعی به این کشور کاهش می‌یابد، علاقه آنها به کانادا در حال افزایش است. در سال 2021 میلادی کانادا به بالاترین سطح مهاجرت در تاریخ خود دست یافت و نتایج نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد که 8 درصد از مهاجران بالقوه یا حدود 74 میلیون نفر در سراسر جهان مایلند به کانادا نقل مکان کنند.
 
اگرچه افزایش تمایل به مهاجرت در سطح جهان موجب به صدا در آمدن زنگ خطر و هشدار در میان کسانی شده است که دلخوش به محدودیت‌های ایجاد شده ناشی از کرونا بودند اما باید توجه داشت که درصد کسانی که تمایل به مهاجرت دارند بسیار کمتر از درصدی افرادی است که می‌خواهند مهاجرت کنند. بنابراین تمایل به مهاجرت با قصد حرکت (قصد مهاجرت) یکسان نیست و همه کسانی که می خواهند حرکت یا مهاجرت کنند، در نهایت نمی‌توانند مهاجرت کنند.
داده‌های گالوپ نشان می‌دهد که همه‌گیری کووید-19 تمایل مردم به جابه‌جایی را کاهش نداده است و این موضوع احتمالاً توضیح‌دهنده این است که چرا مهاجرت در بسیاری از مکان‌ها، از جمله در کشورهایی مانند ایالات متحده به سرعت به سطوح قبل از کرونا بازگشتند.
علاوه بر این، کشورهایی مانند کانادا بر تمایل مردم برای آمدن به کشورشان حساب می کنند. دولت کانادا در اواخر سال گذشته اعلام کرد که قصد دارد تا سال 2025 نزدیک به 1.5 میلیون مهاجر دیگر را برای جبران جمعیت پیر خود و کاهش کمبود نیروی کار بپذیرد.
  


نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید