سرنوشت مبهم آوارگان اوکراینی

تاریخ انتشار
15:53:00 | 06 / 12 / 1400
عضو گروه کاری : مهاجرت های تحصیلی و دانشجویی

سرنوشت مبهم آوارگان اوکراینی

blog-main-image

· با حمله روسیه به اوکراین گمانه‌زنی‌ها در مورد تعداد اوکراینی‌هایی که مجبور به ترک خاک کشورشان می‌شوند و همچنین میزان آمادگی کشورهای اتحادیه اروپا برای میزبانی از این جمعیت بی‌خانمان شده، بالا گرفته است. · تخمین زده می شود که از ۵۰ هزار تا بیش از یک میلیون اوکراینی می‌توانند به خاک اتحادیه اروپا نقل مکان کنند. · کشورهای همسایه مانند لهستان، جمهوری اسلواکی، مجارستان و رومانی بیشتر از سایر کشورهای اتحادیه اروپا تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، اما سایر کشورهای دورتر مانند استونی، فنلاند و آلمان نیز می‌توانند منتظر ورود مهاجران اوکراینی باشند. · اگرچه بعد از سقوط افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور موج تازه‌ای از پناهجویان افغان روانه کشورهای اروپایی شده‌اند و اکنون اتحادیه اروپا دوران سختی را به لحاظ پذیرش پناهجویان از سر می‌گذارند اما به نظر می‌رسد که مقامات اروپایی محدودیت خاصی را برای پذیرش اوکراینی‌های آواره در نظر نگرفته‌اند. · برخلاف سوری‌ها، افغان‌ها و سایر کشورهایی که به اتحادیه اروپا وارد می‌شوند، اوکراینی‌ها در حال حاضر از امکان سفر بدون روادید به این اتحادیه برای اقامت تا ۹۰ روز بهره می‌برند و هیچ نشانه‌ای مبنی بر محدود کردن این امتیاز توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود ندارد. · همچنین وزیر کشور اسلواکی گفت که اوکراینی‌هایی که پاسپورت معتبر ندارند، در صورت قبولی در ارزیابی فردی که توسط مقامات مرزی انجام می‌شود، پذیرفته می‌شوند. · لهستان که در حال حاضر بیش از ۱ میلیون اوکراینی را در خود جای داده است، روز پنجشنبه اعلام کرد که مراکز پذیرش را در نزدیکی مرز باز می کند و غذا، کمک‌های پزشکی و اطلاعات مورد نیاز را به آوارگان اوکراینی ارائه خواهد کرد. · در نهایت به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا برای پاسخگویی هرچه بهتر به بحران پناهجویی اوکراینی ها که ابعاد آن در روزهای آتی نمایان خواهد شد، در کنار رسیدگی به فوری‌ترین نیازهای اوکراینی‌های آواره، نیازمند توافق بر چگونگی واکنش مشترک به فشارهای مهاجرتی است که به کشورهای عضو این اتحادیه وارد می‌شود.

با حمله روسیه به اوکراین گمانه‌زنی‌ها در مورد تعداد اوکراینی‌هایی که مجبور به ترک خاک کشورشان می‌شوند و همچنین میزان آمادگی کشورهای اتحادیه اروپا برای میزبانی از این جمعیت بی‌خانمان شده، بالا گرفته است.


تخمین زده می شود که از 50 هزار تا بیش از یک میلیون اوکراینی می‌توانند به خاک اتحادیه اروپا نقل مکان کنند. کشورهای همسایه مانند لهستان، جمهوری اسلواکی، مجارستان و رومانی بیشتر از سایر کشورهای اتحادیه اروپا تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، اما سایر کشورهای دورتر مانند استونی، فنلاند و آلمان نیز می‌توانند منتظر ورود مهاجران اوکراینی باشند.

اگرچه بعد از سقوط افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور موج تازه‌ای از پناهجویان افغان روانه کشورهای اروپایی شده‌اند و اکنون اتحادیه اروپا دوران سختی را به لحاظ پذیرش پناهجویان از سر می‌گذارند اما به نظر می‌رسد که مقامات اروپایی محدودیت خاصی را برای پذیرش اوکراینی‌های آواره در نظر نگرفته‌اند. برخلاف سوری‌ها، افغان‌ها و سایر کشورهایی که به اتحادیه اروپا وارد می‌شوند، اوکراینی‌ها در حال حاضر از امکان سفر بدون روادید به این اتحادیه برای اقامت تا 90 روز بهره می‌برند و هیچ نشانه‌ای مبنی بر محدود کردن این امتیاز توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا وجود ندارد.

همچنین وزیر کشور اسلواکی گفت که اوکراینی‌هایی که پاسپورت معتبر ندارند، در صورت قبولی در ارزیابی فردی که توسط مقامات مرزی انجام می‌شود، پذیرفته می‌شوند. لهستان که در حال حاضر بیش از 1 میلیون اوکراینی را در خود جای داده است، روز پنجشنبه اعلام کرد که مراکز پذیرش را در نزدیکی مرز باز می کند و غذا، کمک‌های پزشکی و اطلاعات مورد نیاز را به آوارگان اوکراینی ارائه خواهد کرد.

در نهایت به نظر می‌رسد که اتحادیه اروپا برای پاسخگویی هرچه بهتر به بحران پناهجویی اوکراینی ها که ابعاد آن در روزهای آتی نمایان خواهد شد، در کنار رسیدگی به فوری‌ترین نیازهای اوکراینی‌های آواره، نیازمند توافق بر چگونگی واکنش مشترک به فشارهای مهاجرتی است که به کشورهای عضو این اتحادیه وارد می‌شود. در واقع برای سیاستگذاران اتحادیه اروپا ضروری است که به مردم نشان دهند که این اتحادیه قادر به مدیریت و کنترل ورودها است، برنامه‌ای برای نحوه پذیرش موقت اوکراینی‌های آواره دارد و می تواند از صحنه های مرزی پر هرج و مرج جلوگیری کند.


نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید