تزريق اميد، نياز امروز جامعه: نگاهی اجمالی به تصور گروه های اجتماعی از آینده

تاریخ انتشار
14:01:00 | 04 / 12 / 1400
عضو گروه کاری : مهاجرت های تحصیلی و دانشجویی

تزريق اميد، نياز امروز جامعه: نگاهی اجمالی به تصور گروه های اجتماعی از آینده

blog-main-image

• تنها ۹ درصد از «پزشکان و پرستاران» و «دانشجویان و فارغ‌التحصیلان» "تصور بسیار خوب تا خوب" از آینده کشور داشته‌اند، ۵۸ درصد «پزشکان و پرستاران» و ۴۶ درصد «دانشجویان و فارغ‌التحصیلان» "تصور بسیار بدی" از آینده کشور داشته‌اند. خلاصه نتایج فوق که باهدف بررسی تاثیر تصور از آینده در امیال مهاجرتی گروه‌های مختلف اجتماعی انجام‌شده است، به‌خوبی حاکی از آن است که ضرورت ایجاد آرامش و تصور مثبت نسبت به آینده تا چه حدی ضروری و سطح آن نیازمند تقویت و بازسازی عاجل است. امید است نتایجی ازاین‌دست باعث گردد که در بررسی و تصویب طرح‌هایی از نوع طرح صیانت، میزان اثرگذاری آن بر میزان امید و تصور مثبت از آینده در میان اقشار اجتماعی در نظر گرفته شود. لازم به ذكر است كه به‌زودي جزئيات بيشتري از اين پيمايش منتشر خواهد شد.

نگاهی اجمالی به تصور گروه های اجتماعی از آینده

حواشی مربوط به تصويب طرح صيانت در فرآيندي غیر شفاف و درحالی‌که آحاد جامعه و حتی کارشناسان و متخصصان نسبت به كارآمدي اين طرح اقناع نشده‌اند، موجب ناخرسندي و ناخشنودي اكثريت مردم در فضاي مجازي و رسانه‌اي كشور شده است. جامعه‌اي كه طي دهه گذشته و در اثر بروز رخدادهاي سياسي و اقتصادي گوناگون در چند سال گذشته ازجمله حوادث آبان 98 و سرنگونی هواپيماي اوكرايني بيش از هر زمان ديگري نیازمند اعتمادسازی و تشنه تزريق اميد و اطمینان نسبت به آينده است.

 همچنین با در نظر گرفتن خبرهای امیدوارکننده دریافت شده از وین اتریش مبنی بر احتمال قریب به وقوع احیای برجام که می‌تواند اثرات مثبتی در فضای اقتصاد و کسب و کارهای داخلی ایجاد نماید و به احیای فضای امن اعتماد و امیدواری اجتماعی کمک شایانی نماید. در چنین لحظات حساس گرگ‌ومیش امیدواری و ناامیدی، متوليان امر بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه تزريق نااميدي و نا اطمینانی مضاعف بر جامعه‌ اثرات فوق‌العاده مخرب و بلندمدتی می‌تواند داشته باشد که امکان رفع آثار سوء آن به‌سادگی و در کوتاه‌مدت میسر نخواهد بود. لذا ایجاد و حفظ تصور مثبت نسبت به آینده امن و امیدوارکننده باید بیش‌ازپیش و با حساسیت بیشتری دنبال شود.

ازآنجایی‌که عوامل اقتصادي و سياسي همواره از پيشران‌هاي اصلي مهاجرت در ميان گروه‌هاي مختلف اجتماعي در كشور بوده است بنابراين بررسي متغير "تصور نسبت به آينده" در ميان برخي از گروه‌هاي اجتماعي خاص در اين شرايط شايد به روشن شدن فضاي اميدواري و نااميدي در كشور كمك نمايد.

ازاین‌رو نتايج پيمايش آنلاین و به‌صورت محدود در بهار 1400 توسط رصدخانه مهاجرت ايران در ميان گروه‌هاي مختلف اجتماعي در مورد ميل و تصميم به مهاجرت در ميان گروه‌هاي مختلف اجتماعي ازجمله "دانشجويان و فارغ‌التحصيلان" ( 2065 نفر) و همچنين "پزشكان و پرستاران" ( 350 نفر) انجام‌شده است، نشان مي‌دهد كه:

تنها 9 درصد از «پزشکان و پرستاران» و «دانشجویان و فارغ‌التحصیلان» "تصور بسیار خوب تا خوب" از آینده کشور داشته‌اند، و این در حالی است که:


58 درصد «پزشکان و پرستاران» و 46 درصد «دانشجویان و فارغ‌التحصیلان» "تصور بسیار بدی" از آینده کشور داشته‌اند.

خلاصه نتایج فوق که باهدف بررسی تاثیر تصور از آینده در امیال مهاجرتی گروه‌های مختلف اجتماعی انجام‌شده است، به‌خوبی حاکی از آن است که ضرورت ایجاد آرامش و تصور مثبت نسبت به آینده تا چه حدی ضروری و سطح آن نیازمند تقویت و بازسازی عاجل است. امید است نتایجی ازاین‌دست باعث گردد که در بررسی و تصویب طرح‌هایی از نوع طرح صیانت، میزان اثرگذاری آن بر میزان امید و تصور مثبت از آینده در میان اقشار اجتماعی در نظر گرفته شود. لازم به ذكر است كه به‌زودي جزئيات بيشتري از اين پيمايش منتشر خواهد شد.

نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید