گزارش موسسه واتسون دانشگاه براون در آمریکا

تاریخ انتشار
11:44:00 | 31 / 06 / 1399
عضو گروه کاری : مهاجرت های تحصیلی و دانشجویی

گزارش موسسه واتسون دانشگاه براون در آمریکا

blog-main-image

بر اساس نتایج این گزارش، جنگ­‌های ایالات متحده پس از یازده سپتامبر حداقل ۳۷ میلیون نفر را به اجبار در کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، یمن، سومالی، فیلیپین، لیبی و سوریه آواره کرده است. اگر چه ذکر آمار ۳۷ میلیون آواره یک تخمین محافظه کارانه است، بنظر می­‌رسد آمار واقعی این آوارگی­‌ها به حدود ۴۸-۵۹ میلیون نفر نیز رسیده باشد. در حالی که ایالات متحده تنها عامل مهاجرت از این کشورها نبوده­ است، برخی معتقدند که این کشور از طریق ایجاد درگیری در برخی مناطق، نقشی تعیین کننده در ایجاد آوارگی­‌ها داشته است. بر اساس این گزارش، مردم به دلایل رایج در درگیری­‌های مسلحانه مانند بمباران هوایی و حملات هواپیماهای بدون سرنشین و درگیری­‌های مسلحانه که باعث تخریب شهرها و منازل می­شود و همچنین به دلیل تهدید به مرگ از خانه­‌های خود گریخته­اند. این درگیری­‌ها، که در برخی از کشورها نزدیک به دو دهه به طول انجامیده است، باعث از بین رفتن بسیاری از مشاغل و صنایع شده و توانایی مردم در تأمین هزینه­‌های خود را کاهش داده است. در بسیاری از موارد، جنگ دسترسی به منابع غذایی و آب، بیمارستان ها، مدارس و سایر زیرساخت های محلی را از بین برده و زندگی روزمره ساکنان را ناپایدار کرده است.

موسسه واتسون دانشگاه براون در آمریکا در گزارش جدید خود که در سپتامبر 2020 انتشار یافته است، هزینه‌های جنگ‌­های ایالات متحده علیه برخی کشورها را پس از حادثه 11 سپتامبر 2001 برآورد کرده است. این گزارش دقیقا یک هفته قبل از بیستمین سال آغاز جنگ‌­های آمریکا منتشر شد. این یافته‌­ها در حالی منتشر شد که ایالات متحده و سایر کشورهای غربی به طور فزاینده­ای از استقبال از پناهندگان مخالفت کرده‌اند، و از سوی دیگر ترس­‌های ضد مهاجرتی آنها موجب تقویت سیاست مرز­های بسته شده است.


بر اساس نتایج این گزارش، جنگ­‌های ایالات متحده پس از یازده سپتامبر حداقل 37 میلیون نفر را به اجبار در کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، یمن، سومالی، فیلیپین، لیبی و سوریه آواره کرده است. اگر چه ذکر آمار 37 میلیون آواره یک تخمین محافظه کارانه است، بنظر می­‌رسد آمار واقعی این آوارگی­‌ها به حدود 48-59 میلیون نفر نیز رسیده باشد. در حالی که ایالات متحده تنها عامل مهاجرت از این کشورها نبوده­ است، برخی معتقدند که این کشور از طریق ایجاد درگیری در برخی مناطق، نقشی تعیین کننده در ایجاد آوارگی­‌ها داشته است.


بر اساس این گزارش، مردم به دلایل رایج در درگیری­‌های مسلحانه مانند بمباران هوایی و حملات هواپیماهای بدون سرنشین و درگیری­‌های مسلحانه که باعث تخریب شهرها و منازل می­شود و همچنین به دلیل تهدید به مرگ از خانه­‌های خود گریخته­اند. این درگیری­‌ها، که در برخی از کشورها نزدیک به دو دهه به طول انجامیده است، باعث از بین رفتن بسیاری از مشاغل و صنایع شده و توانایی مردم در تأمین هزینه­‌های خود را کاهش داده است. در بسیاری از موارد، جنگ دسترسی به منابع غذایی و آب، بیمارستان ها، مدارس و سایر زیرساخت های محلی را از بین برده و زندگی روزمره ساکنان را ناپایدار کرده است.


به طور کلی در نتیجه هشت جنگ با محوریت ایالات متحده آمریکا که پس از حادثه 11 سپتامبر بوقوع پیوسته است، بر اساس تخمین­ها 36 میلیون و 869 هزار و 26 نفر آواره شده­‌اند که این آوارگی­‌ها در قالب پناهجویی و یا آوارگی داخلی در درون کشورها نمود یافته است. بدین ترتیب تعداد افراد آواره شده در چند کشور درگیر جنگ با ایالات متحده بدین ترتیب است:   

   کشورتعداد افراد آواره شده پس از حادثه 11 سپتامبر (میلیون نفر)درصد از جمعیت کشور (قبل از جنگ)
افغانستان326
پاکستان3.73
یمن4.424
سومالی4.246
فیلیپین1.72
عراق9.237
لیبی1.219
سوریه7.137


این گزارش همچنین تعداد افرادی که به کشور یا مناطق خود بازگشته اند را 25.3 میلیون نفر تخمین زده است. اگرچه آوارگان به سرزمین اصلی خود بازمی­گردند اما آسیب­‌های روحی و روانی ناشی از آوارگی همچنان در میان برخی از آنها به جای می­ماند و این بازگشت به منزله بازگشت به خانه­‌های اصلی و یا فراهم کردن یک زندگی امن برای آوارگان محسوب نمی­شود.


در مجموع می‌­توان گفت جنگ­‌های آمریکا علیه برخی کشورها، علاوه بر آوارگی حداقل 37 میلیون نفر، باعث کشته و زخمی شدن میلیون­‌ها نفر شده و محلات، اجتماعات و کل جوامع را از هم پاشیده و آنها را به لحاظ اقتصادی فقیرتر کرده است. بسیاری نیز در اثر بیماری­، گرسنگی و سو تغذیه ناشی از جنگ و همچنین تخریب سیستم­‌های درمانی، شغلی، بهداشتی و سایر زیرساخت­‌ها جان خود را از دست داده­اند. از سوی دیگر “مرگ و میرهای غیرمستقیم ناشی از جنگ­‌های آمریکا” هنوز توسط محققان در حال محاسبه بوده و مجموع آن ممکن است از 3.1 میلیون نفر عبور کند.


برگرفته از گزارش:


Vine, D., Coffman, C., Khoury, K., Lovasz, M., Bush, H., Leduc, R., and Walkup, J., (2020), Creating Refugees: Displacement Caused by the United States’ Post-9/11 Wars, Published by Watson Institute, International and Public Affairs, Brown University.

  • برگرفته از گزارش: Vine, D., Coffman, C., Khoury, K., Lovasz, M., Bush, H., Leduc, R., and Walkup, J., (۲۰۲۰), Creating Refugees: Displacement Caused by the United States’ Post-۹/۱۱ Wars, Published by Watson Institute, International and Public Affairs, Brown University.
  • نظرات کاربران
    • هنوز نظری ارسال نشده است

    پیغام خود را بگذارید