بیثباتی سیاسی و ناکارآمدی دولت از زمان شروع جنگهاي داخلي در لبنان وجود داشته است اما بحران اقتصادي اخير زندگي در اين كشور را با سختيهاي ضاعفي همراه كرده است. نظرسنجي گالوپ نشان ميدهد كه کیفیت زندگی در لبنان به قدری بدتر شده است که حدود ۶۳ مردم اظهار داشتند اگر بتوانند برای همیشه کشور را ترک می کنند. کانادا و آلمان مطلوب ترین مقاصد برای این گروه هستند: ۲۸ درصد مایل به رفتن به کانادا و ۱۹ درصد مایل به مهاجرت به آلمان هستند.
بیثباتی سیاسی و ناکارآمدی دولت از زمان شروع جنگهاي داخلي در لبنان وجود داشته است اما بحران اقتصادي اخير زندگي در اين كشور را با سختيهاي ضاعفي همراه كرده است. نظرسنجي گالوپ نشان ميدهد كه کیفیت زندگی در لبنان به قدری بدتر شده است که حدود 63 درصد مردم اظهار داشتند اگر بتوانند برای همیشه کشور را ترک می کنند. کانادا و آلمان مطلوب ترین مقاصد برای این گروه هستند: 28 درصد مایل به رفتن به کانادا و 19 درصد مایل به مهاجرت به آلمان هستند.
فروپاشي اقتصادي در لبنان كه منجر به ضعيف تر شدن طبقه متوسط در لبنان شده است، يكي از اصليترين دلايلي است كه ميتواند توضيح دهنده افزايش ميل به مهاجرت خصوصا در ميان تحصيلكردگان لبناني باشد. به گزارش گالوپ فرار مغزها و مهاجرت از ویژگی های ثابت زندگی لبنانی ها حداقل از زمان جنگ داخلی (1990-1975) این کشور بوده است، زیرا اکنون تخمین زده می شود که جمعيت دیاسپورای لبناني در خارج از كشور از جمعیت داخلی آن بیشتر باشد. با این حال، درصد افرادی که در لبنان تمایل به مهاجرت دائمی به کشور دیگری را گزارش کردهاند، در تمام ۱۲ سالی که گالوپ این سوال را مورد پرسش قرار داده است، بین ۱۹ تا ۳۲ درصد ثابت مانده است. از سال 2018 ميل به مهاجرت در لبنان افزايش چشمگيري داشته و در سال 2021 به حدود 63 درصد رسيده است. قابل توجه است که مسلمانان لبنان بیش از مسیحیان به گالوپ می گویند که مایلند کشور را ترک کنند (67 درصد در مقابل 57 درصد).
فروپاشي اقتصادي در لبنان در حالي به پيشروي خود ادامه ميدهد كه کشور همچنان تحت تاثیر خاموشی های طولانی مدت و بحران سوخت قرار دارد و بحران اقتصادي در اين كشور تامين هزینه سوخت و غذا را برای بسیاری از خانواده ها مشكل كرده است. در سال 2021 ميلادي 85 درصد از مردم لبنان اظهار داشته اند که تأمین درآمدشان «دشوار» یا «بسیار دشوار» است (62 درصد می گویند که این کار «بسیار دشوار» است). رقم اخیر از سال 2019 تقریباً دو برابر شده است، زمانی که 32 درصد از مردم تامين معاش خود را دشوار يا بسيار دشوار ارزيابي كرده بودند.
قبل از بحران اخیر لبنان، تنها 14 درصد از بزرگسالان لبنانی اظهار داشتند كه در 12 ماه گذشته مواقعی وجود داشته که پولي براي تامين غذا نداشتند، این رقم در سال 2020 پس از انفجار بندر بیروت و شوكهاي اقصادي ناشي از كويد به 45 درصد رسيده است. بیش از نیمی از بزرگسالان (53٪) نيز گفتهاند براي غذل كمبود پول دارند که اين رقم نيز از سال 2018 تقریباً 4 برابر افزایش یافته است. در مدت مشابه، درصد افرادي که گفتهاند توانایی تامين هزينه سرپناه و مسكن را ندارند از 6٪ به 31٪ افزایش یافته است.
همزمان با سختتر شدن شرايط زندگي در لبنان، احساسات منفي مردم اين كشور نيز افزايش يافته است. بر اساس گزارش گالوپ تقریباً از هر چهار نفر سه نفر (74 درصد) گفتهاند که در طول روز گذشته «بسیاری از روز» استرس را تجربه کردهاند. حدود 56 درصد مردم لبنان نیز می گویند که غم و اندوه زیاد و 49 درصد خشم را نیز تجربه کرده اند.