زنجان - ایرنا - رئیس هیات مدیره انجمن شیمی ایران با تاکید بر اینکه باید فضایی فراهم کرد تا از فراری دادن مغزها جلوگیری شود گفت: نبود زمینه رشد و بالندگی و استفاده از توانمندیهای جوانان نخبه و مستعد موجب مهاجرت و خروج اجباری آنان از کشور می شود و این ظلم به کشور و خودِ جوانان است.
مجتبی شمسیپور روز سه شنبه در بیست و هفتمین سمینار شیمی تجزیه ایران که در دانشگاه زنجان برگزار شد، افزود: با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم و با روی کارآمدن مسوولان توانمند و در راس امور به خصوص در دانشگاههای کشور زمینه برای شکوفایی استعدادها و بهره مندی از ظرفیتهای منابع انسانی بیش از پیش فراهم می شود، یادآورشد: در آموزش عالی دانشجویانی تربیت یافته اند که در هیچ مقطعی سابقه نداشته است و اینها از برکات و سرمایه های عظیم کشور هستند که باید محافظت شوند.
وی با بیان اینکه بی توجهی به این برکات که قابل مقایسه با هیچ منابعی نیستند، آنها را از ما می گیرد، یادآورشد: این جوانان و نیروی عظیم انسانی به برکت اساتید متعهدی تربیت شدند که در همه شرایط ماندند و پایداری کردند تا ایرانی آباد و پیشرفته را شاهد باشیم و اکنون باید در خدمت کشور باشند.
شمسیپور همچنین خاطرنشان کرد: سال ۲۰۲۲ از سوی سازمان ملل، یونسکو به عنوان سال جهانی علوم پایه پیشنهاد شده و این امر بسیار مهم و نخستین بار است که علوم پایه و جایگاه آن کنار هم مشخص شود و می تواند چراغ راهی برای توجه بیشتر به این علوم باشد.
وی، جایگاه علوم پایه را انسان سازی دانست و تصریح کرد: دانشمندان گذشته نیز عمدتا ماندنی بودند در علوم پایه فعالیت داشته اند.
شمسی پور، افزود: در حال حاضر انجمن شیمی ایران کمیته های مختلف علمی موفقی دارد و به لحاظ برگزاری سمینارها و توجه بیشتر به این علم اقدامات موثری در دست انجام است.
وی خاطرنشان کرد: طی ۲ سال اخیر با شیوع کرونا متاسفانه بیشتر سمینارهای علمی به صورت مجازی برگزار شد و این موجب کاهش استقبال پژوهشگران و دانشجویان شد در حالیکه امسال با فروکش کردن این بیماری شاهد حضور علاقهمندان بسیاری در سمینار شیمی ایران هستیم.
شمسی پور، ارسال حدود ۳۵۰ مقاله علمی و پژوهشی به این سمینار را نشان از تلاش علاقه مندان به این علم و و جدیت آنان در راه اعتلای سطح علمی کشور در این شاخه عنوان کرد.