مسئولان، موانع پیش روی جامعه پزشکی را بردارند

تاریخ انتشار
10:01:00 | 02 / 06 / 1401

مسئولان، موانع پیش روی جامعه پزشکی را بردارند

blog-main-image

مرصاد نیوز: با وجود جایگاه بسیار بالای رشته پزشکی در ایران آن گونه که شایسته است سفیدپوشان این عرصه مورد حمایت قرار نمی گیرند و همین سبب مهاجرت شماری از پزشکان شده است. به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، در تقویم رسمی کشور، یکم شهریور مصادف با روز گرامیداشت بوعلی سینا به نام پزشک نامگذاری شده که البته بهانه ای برای مرور رسالتهای پزشکان و البته قدردانی از تلاش‌های آنها به ویژه طی دو سه سال اخیر است تا جایی که شاید بتوان گفت کرونا تنها بخشی از فداکاری های جامعه پزشکی را با تقدیم شهدای سلامت برملا کرد.

مرصاد نیوز: با وجود جایگاه بسیار بالای رشته پزشکی در ایران آن گونه که شایسته است سفیدپوشان این عرصه مورد حمایت قرار نمی گیرند و همین سبب مهاجرت شماری از پزشکان شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد ، در تقویم رسمی کشور، یکم شهریور مصادف با روز گرامیداشت بوعلی سینا به نام پزشک نامگذاری شده که البته بهانه ای برای مرور رسالتهای پزشکان و البته قدردانی از تلاش‌های آنها به ویژه طی دو سه سال اخیر است تا جایی که شاید بتوان گفت کرونا تنها بخشی از فداکاری های جامعه پزشکی را با تقدیم شهدای سلامت برملا کرد.
امروزه هم اگرچه شان و جایگاه پزشک در کشور شناخته شده است اما این سفیدپوشان از وجود مسائلی در صنف خود رنج می برند که استمرار این مشکلات زمینه مهاجرت آنها را فراهم کرده برهمین مبنا انتظار می رود متولیان امر بیش از پیش به حمایت از جامعه پزشکی بپردازند.
 
ضرورت انجام برنامه ریزی برای ماندگاری گروه‌های پزشکی در مناطق محروم 

حسینعلی شهریاری در گفتگو با خبرنگار مرصاد‌، با تبریک روز پزشک به جامعه پزشکی، اظهار داشت: پزشکان ایثار و فداکاری های بسیاری هم در دوران دفاع مقدس و هم در دفاع از سلامت مردم داشتند و تعداد فراوانی هم در این راه به شهادت رسیدند.
وی راجع به مسائل و چالش‌های موجود در جامعه پزشکی، افزود: با تصمیماتی که در مجلس و دولت گرفته شد، مبحث ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را از دست دادیم و مهاجرت جامعه پزشکی اعم از پزشکان و پرستاران تشدید شد.
شهریاری تصریح کرد: با وجود همه تلاش‌های انجام شده و مکاتبات صورت گرفته با سران قوا تصمیمات خوبی اتخاذ نشد و آنچه می خواستیم محقق نشد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همچنان با چالش‌های کاهش ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و تشدید مهاجرت جامعه پزشکی مواجه هستیم که امیدواریم بتوانیم این را مدیریت کنیم.
شهریاری تصریح کرد: از تصمیم اتخاذ شده مبنی بر افزایش ۲۰درصدی ظرفیت‌های پذیرش در رشته های پزشکی در شورای عالی انقلاب فرهنگی دفاع کردیم که این سهمیه به مناطق محروم تخصیص داده شود تا بتوانیم مشکلات پزشکان را کاهش دهیم که البته این موضوع به تصویب رسید.
وی افزود: با افزایش ظرفیت‌های پزشکی در مناطق محروم ممکن است پزشکان به این مناطق اعزام شوند اما نگهداری جامعه پزشکی بسیار مهم است و البته تفاوتی میان گروه های جامعه پزشکی اعم از پزشک، پرستار و گروه های بهداشتی و... وجود ندارد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای ماندگاری گروه های پزشکی به گونه ای برنامه ریزی شود و تامین امکانات در محل خدمت آنها به نحوی فراهم شود که با عشق و علاقه بتوانند خدمت خود را ادامه دهند.
شهریاری تصریح کرد: امیدواریم مسئولان گوش شنوایی برای شنیدن چنین توصیه هایی داشته باشند تا شاید اتفاقات خوبی رخ دهد.
وی افزود: با افزایش قیمت ارز قطعا در زمینه تامین تجهیزات پزشکی هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی با مشکلاتی مواجه می شویم مگر اینکه دولت و مجلس تدبیری جدی بیندیشند.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر فضای حاکم بر مجلس فضای چندان مناسبی نیست البته نمی گوییم که در جامعه پزشکی هیچ خطایی وجود ندارد بلکه در هر گروه صنفی، ممکن است درصد ناچیزی تخلف وجود داشته باشد اما این نباید باعث شود که همه افراد گروه زیر سوال برده شود.

مدت زمان اجرای طرح تعهد خدمت پزشکان در مناطق محروم کاهش یافت

حجت الاسلام احمد حسین فلاحی در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: در کمیسیون آموزش مجلس درصدد بررسی وضعیت دانشجویان پزشکی تعهدی هستیم و در این راستا شرایط را برای آنها آسان و موانع پیش روی شان را برداشتیم و مدت زمان اجرای طرح را برای ادامه تحصیل آنها کوتاه تر کردیم.

وی افزود: طرح مذکور مورد درخواست بسیاری از پزشکان تعهدی بود که در مناطق محروم و کم برخوردار مشغول خدمت هستند.


عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طرح اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو طی دوره های تحصیلات تکمیلی و تخصصی در حال تکمیل است.
حجت الاسلام فلاحی تصریح کرد: در طرح مذکور انتظار دانشجویان پزشکی تعهدی که حدود یک و نیم سال آن را دنبال می کردند، تقریبا برآورده می شود.
به گزارش مرصادنیوز، از آنجا که سرمایه اصلی هر کشور را منابع انسانی و نخبگان آن جامعه تشکیل می دهد باید ضمن آموزش عملی اخلاق حرفه ای به پزشکان، از مهاجرت آنها جلوگیری شود.
 


نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید