بخش مرکزی مشهد با ۳ هزارو ۵۰۰ کیلومترمربع مساحت، شش دهستان و یک شهر دارد، اما به گفته بخشدار مرکزی مشهد، مشکلات و چالشهای فراگیر در روستاهای تابعه شهرستان تحت تأثیر نام بلندآوازه مشهدالرضا (ع) قرار گرفته است و رسیدگی شایانی به آن نمیشود، تا جایی که هنوز ۳۲ روستا در این بخش با تانکر آب رسانی میشود.
محمدپور | شهرآرانیوز، محسن بخشی، بخشدار مرکزی مشهد که در نشست شورای اداری شهرستان مشهد سخن میگفت، افزود: در حوزه ایثار و شهادت، ۵۵۹ شهید از بخش مرکزی مشهد جانشان را فدای اسلام و انقلاب کرده اند، اما حتی مزار این شهدا به شایستگی سازمان دهی نشده است. در بسیاری از روستاهای بخش مرکزی، با کسانی که از فاضلاب و پساب برای آبیاری زمینهای کشاورزی و صیفی جات استفاده میکنند، برخورد نمیشود. ۱۷۱ کیلومتر از راههای بخش مرکزی همچنان غیرآسفالت است. در دهستانهای کارده و درزآب اینترنت ضعیف، قطعی تلفنهای خانگی و آنتن دهی ضعیف برای مردم چالش آفرین است. اتباع خارجی، صاحبان باغ ویلاها و گردشگران غیربومی، سه قشر از افرادی هستند که به مشکلات دامن میزنند، اما سهم مؤثری در تجهیز و توسعه بخش مرکزی ندارند.
بخش مرکزی مشهد با ۳ هزارو ۵۰۰ کیلومترمربع مساحت، شش دهستان و یک شهر دارد، اما به گفته بخشدار مرکزی مشهد، مشکلات و چالشهای فراگیر در روستاهای تابعه شهرستان تحت تأثیر نام بلندآوازه مشهدالرضا (ع) قرار گرفته است و رسیدگی شایانی به آن نمیشود، تا جایی که هنوز ۳۲ روستا در این بخش با تانکر آب رسانی میشود.
محسن بخشی، بخشدار مرکزی مشهد که در نشست شورای اداری شهرستان مشهد سخن میگفت، افزود: در حوزه ایثار و شهادت، ۵۵۹ شهید از بخش مرکزی مشهد جانشان را فدای اسلام و انقلاب کرده اند، اما حتی مزار این شهدا به شایستگی سازمان دهی نشده است. در بسیاری از روستاهای بخش مرکزی، با کسانی که از فاضلاب و پساب برای آبیاری زمینهای کشاورزی و صیفی جات استفاده میکنند، برخورد نمیشود. ۱۷۱ کیلومتر از راههای بخش مرکزی همچنان غیرآسفالت است. در دهستانهای کارده و درزآب اینترنت ضعیف، قطعی تلفنهای خانگی و آنتن دهی ضعیف برای مردم چالش آفرین است. اتباع خارجی، صاحبان باغ ویلاها و گردشگران غیربومی، سه قشر از افرادی هستند که به مشکلات دامن میزنند، اما سهم مؤثری در تجهیز و توسعه بخش مرکزی ندارند.
ویژه برنامهای برای هفته دولت
فرماندار مشهد نیز به تبیین دستورالعمل دستگاههای اجرایی در مناسبتهای پیش رو پرداخت و گفت: برنامه داریم که در هفته دولت در هفت مسجد شهرستان مشهد، همه مدیران کل و مسئولان طبق جدول ازپیش تعیین شده و به صورت چرخشی حاضر شوند و از نزدیک با مردم ارتباط بگیرند.
محسن داوری با تأکید بر اینکه باید همه دستگاههای اجرایی مشهد ظرفیتهای خود را در ایام اربعین حسینی به میدان بیاورند، افزود: باید از همین روزها خود را برای دهه آخر صفر آماده کنیم. زیرا با پایان یافتن محدودیتهای کرونایی شاهد افزایش جمعیت زائران خواهیم بود.
چشم انداز تحقق ۵۷ هزار شغل پایدار
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان مشهد در این نشست گفت: براساس مصوبه جدید مجلس، تسهیلات توسعه روستایی با سود ۴ درصد پرداخت میشود تا با مهاجرت معکوس، ۴۶۰۰ میلیارد ریال بودجه هزینهشده در این بخش به ایجاد ۵۷ هزارو ۳۱۳ شغل پایدار منجر شود.
به گفته علی اکبر چوپان، از سهم ۱۱۵ هزارنفری استان در حوزه اشتغال زایی، ایجاد ۵۷ هزار فرصت شغلی به شهرستان مشهد تکلیف شده است و به همین دلیل به موازات تسهیل در اعطای مجوز به ۴۶۰ کسب وکار مختلف در شهرستان، سیاست اعطای وامهای اشتغال زایی و طرحهای پشتیبانی از مشاغل خانگی مخصوص زنان سرپرست خانوار نیز با ردیف بودجه ۵۴۰ میلیاردریالی در دستورکار قرار دارد.
سعید اکبریان، شهردار منطقه ۱۰، نیز درباره طرح سازمان دهی بزرگراه پیامبراعظم (ص) گفت: شورای اسلامی شهر مشهد برای آزادسازی حریم بزرگراه پیامبر اعظم (ص) تا کال زرکش، ۵۰۰۰ میلیارد ریال تخصیص داده است، اما باید هرچه سریعتر این بودجه به بخشهای اجرایی و عملیاتی انتقال یابد تا چهره بزرگراه پیامبر اعظم (ص) به عنوان یکی از محورهای اصلی تردد زائران پیاده در ایام زیارتی، شایسته تردد مسافران شهر امام مهربانیها باشد.