رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با یادآوری چالشهای پیش روی این سازمان، بیان کرد: در قانون دو دوره گذشته مجلس، اختیار تعرفهگذاری از سازمان نظام پزشکی گرفته شد. همین امر هم سبب شد که مشکلات بسیار زیادی در این حوزه به وجود آید؛ به طوری که اکنون با تعرفهگذاری دستوری هم پزشکان و هم سازمانهای بیمهگذار ناراضی هستند. امید میرود که با تغییر قانون، تعرفهگذاری پزشکی مجدد به سازمان نظام پزشکی انتقال یابد.
منتظری با بیان اینکه سلامت و امنیت دو پایه اساسی زندگی مردم است، افزود: این دو در راستای یکدیگر هستند و باید به همان اندازه که به امنیت مردم جامعه اهمیت داده میشود، به سلامت آنها نیز توجه شود؛ متأسفانه این دیدگاه در جامعه وجود ندارد و همواره به سلامت به عنوان یک کالای مصرفی نگاه میشود.
با فاجعه نیروی انسانی مواجه هستیم
او با اشاره به اینکه سامان نظام پزشکی وظیفه صیانت از سلامت جامعه را به عهده دارد، تصریح کرد: این صیانت با چند ابزار نیروی انسانی و تجهیزات و قوانین بین این دو و مردم و دستگاههای مرتبط انجام میشود.رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان افزود: این درحالی است که اکنون جامعه از نظر نیروی انسانی با فاجعه روبهرو است؛ چرا که امروزه دانشجویان پزشکی همواره سودای مهاجرت به سر دارند؛ مهاجرتی که حتی ممکن است آنها را وادار به شروع زندگی از نقطه صفر بکند. این موضوع نیز به دلیل این است که جامعه پزشکی اکنون توانایی اداره زندگی خود را ندارند و شرایط نامطلوبی را پشت سر میگذرانند.رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه عدم توانایی اداره زندگی از سوی برخی از پزشکان آنها را وادار به انجام کارهای خلاف کرده است، بیان میکند: برای مثال برخی از آنها برای فرار مالیاتی از دستگاه کارتخوان استفاده نمیکنند؛ هر چند در صورت شکایت و مشاهده این مسائل، سازمان نظام پزشکی با این تخلفات برخورد میکند؛ اما باید به این مسئله پرداخت که مسائلی همچون تعرفههای پایین، باعث شده است که پزشکان دست به تخلف بزنند.منتظری با بیان اینکه حدود ده سال پیش، تـعرفههای پـزشـکی واقـعی شـدند، تـصریح کـرد: واقعیشدن تعرفهها در آن زمان منجر به کاهش زیرمیزی و سایر تخلفات شد؛ اما این تعرفهگذاری از سوی قانونگذار متوقف شد و جامعه پزشکی را با مشکلاتی روبهرو کرد. این درحالی است که در هر جای دنیا پزشکان دارای زندگی مطلوبی هستند.آنطور که این متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه گفت: سازمان نظام پزشکی خواهان تعرفهگذاری واقعی است. باید توجه داشت رشد تعرفهگذاری و افزایش قیمتها مربوط به مردم نیست و نباید از جیب آنها پرداخته شود؛ بلکه دولت باید این افزایش را پرداخت کند. بیتوجهی به این موضوع نظام سلامت را با تهدید مواجه میکند و به آن آسیب میزند.
حرکت ایران به سوی سالمندی
رئیس سازمان نظام پزشکی اصفهان با اشاره به روند پیری جمعیت در کشور، بیان کرد: هر چند جمعیت کنونی کشور جوان است، اما پیشبینی میشود تا هفت سال آینده، ایران به سمت و سوی سالمندی حرکت کند و دیگر نیروی جوانی که امکان اشتغال را داشته باشد، وجود نداشته باشد. درواقع رشد منفی جمعیت شروع شده است و وضعیت نیز دارد بدتر هم میشود. به همین دلیل نیز تصمیمگیری و سیاستگذاریهای مهم در مجلس در رابطه با رشد جمعیت آغاز شده است؛ چرا که همه اذعان به این داریم که نرخ رشد جامعه باید افزایش یاید؛ اما این مسئله باید با اصلاح روند و با شیوهنامههای صحیح صورت گیرد.او با اشاره به حذف ارز ترجیحی، بیان کرد: این مسئله فشار زیادی را بر سیستم دارویی و همچنین تجهیزات وارد کرده است. عدم نظارت بر ارز ترجیحی، منجر به حذف آن شد؛ این درحالی است که بسیاری از داروها تحت پوشش بیمهها قرار ندارند و هزینه آنهایی هم که تحت پوشش قرار دارند، به طور کامل از سوی بیمهها پرداخت نمیشود.
طرح دارویار، طرح خوبی است به شرطی که ...
در ادامه این نشست بهزاد ذوالفقاری، نایبرئیس هیئتمدیره نظام سازمان پزشکی و داروساز نیز با اشاره به اینکه تقریبا دو ماه گذشته ارز ترجیحی دارو حذف شود، گفت: افزایش هزینههای تولید قبلا نیز صنایع داروسازی دارو را تحت تأثیر قرار داده بود. این درحالی است که اگر این صنایع به دلیل هزینههای بالا تعطیل شود، با کمبود شدید دارو مواجه خواهیم شد.به گفته نایبرئیس هیئتمدیره نظام سازمان پزشکی و داروساز قیمت دارو بین 100 تا 120 درصد افزایش یافته است؛ این درحالی است که سازمانهای بیمهگر به تعهدات خود عمل نکردند. با فشارها و انتقادها و اعتراضهای بسیار فقط توانستیم طلبهای سال گذشته را دریافت کنیم؛ یعنی از آبان و قبل از اجرای طرح دارویار از سازمانهای بیمهگر همچنان طلب داشتیم.ذوالفقاری گفت: اکنون نیز سازمانهای بیمهگر مدعی هستند هزینههای اضافهای را که طرح دارویار به دوش آنها انداخته است، متقبل نمیشوند و باید سازمان برنامه و بودجه آنها را پرداخت کند. این مسائل بخش خصوصی را با مشکلاتی روبهرو کرده است.نایبرئیس هیئتمدیره نظام سازمان پزشکی با اشاره به اینکه طرح دارویار، طرح خوبی است و چارهای جز اجرای آن وجود ندارد، بیان کرد: اگر این طرح اجرا نمیشد، کل صنعت داروسازی تعطیل میشد و زحمات 40 ساله بر باد میرفت؛ اما نباید داروهای اوتیسم یا سایر داروهایی که تا پیش از این تحت پوشش بیمه قرار نداشتهاند، اکنون بیمه یا برای اجرای آن از منابع پیشبینینشده استفاده کرد. این مسائل باعث میشود که این طرح با مشکلاتی روبهرو شود و دود آن در چشم مردم برود.
تشدید عوارض شیمیدرمانی با تغذیه ناسالم
او با اشاره به اینکه ارزشافزوده بسیار خوبی در صنعت داروسازی وجود دارد، بیان کرد: همچنین وابستگی دارویی نیز وجود ندارد و داروهای ایرانی در کشورهایی همچون عراق و افغانستان مورد استفاده قرار میگیرد. اما باید مواظب بود که شرایط طوری نشود که مجبور به صادرات دارو از کشورهایی مثل ترکیه و افغانستان و... شویم.پوریا عادلی، دبیر هیئتمدیره سازمان نظام پزشکی استان اصفهان و متخصص رادیوآنکولوژی نیز در ادامه با بیان اینکه در روند درمان بیماران سرطانی مشکلاتی وجود دارد، بیان کرد: عوارض مربوط به شیمیدرمانی یکی از این مشکلات است که بخشی از آن به عدم تغذیه سالم بیماران بازمیگردد. این مسئله به مثابه زنگ هشداری است که باید صدای آن شنیده شود.دبیر هیئتمدیره سازمان نظام پزشکی استان اصفهان و متخصص رادیوآنکولوژی با اشاره به اینکه پایه و اساس سیستم ایمنی بدن مبتنی بر تغذیه سالم است، افزود: اگر به تغذیه سالم توجه نشود، باید هزینههای چند برابری برای درمان بیماریهای ناشی از عدم تغذیه مناسب پرداخت کرد. به گفته او، در دوران کرونا نیز افرادی که سیستم ایمنی ضعیفتری نسبت به بقیه داشتند، بیشترین آسیب را دیدند.