موج جدید مهاجرت در راه اروپا و عدم آمادگی کشورهای اروپایی

تاریخ انتشار
18:52:00 | 04 / 05 / 1401

موج جدید مهاجرت در راه اروپا و عدم آمادگی کشورهای اروپایی

blog-main-image

ارقام منتشر شده توسط آژانس مرزی اتحادیه اروپا (Frontex) نشان می دهد که «ورودهای نامنظم» در نیمه اول سال 2022 به 114,720 افزایش یافته است که 84 درصد بیشتر از سال گذشته است. این درحالی است که بسیاری از مهاجران دیگر ممکن است از شناسایی فرار کرده باشند. تعداد تلاش برای ورود از طریق بالکان غربی نزدیک به 200 درصد افزایش یافته و انتظار می رود امسال حدود 60 هزار نفر با قایق از کانال مانش عبور کنند که دو برابر مجموع سال 2021 است. جالب است که این آمار شامل جمعیت میلیونی اوکراینی‌ها نمی‌شود که از فوریه تاکنون از اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کرده‌اند. اکثر پناهندگان و مهاجران اقتصادی غیرقانونی، غیراوکراینی و از کشورهایی چون سوریه، افغانستان، عراق، ترکیه، بلاروس، بنگلادش، مصر و کشورهای جنوب صحرای آفریقا هستند.


ارقام منتشر شده توسط آژانس مرزی اتحادیه اروپا (Frontex) نشان می دهد که «ورودهای نامنظم» در نیمه اول سال 2022 به 114,720 افزایش یافته است که 84 درصد بیشتر از سال گذشته است. این درحالی است که بسیاری از مهاجران دیگر ممکن است از شناسایی فرار کرده باشند. تعداد تلاش برای ورود از طریق بالکان غربی نزدیک به 200 درصد افزایش یافته و انتظار می رود امسال حدود 60 هزار نفر با قایق از کانال مانش عبور کنند که دو برابر مجموع سال 2021 است.
جالب است که این آمار شامل جمعیت میلیونی اوکراینی‌ها نمی‌شود که از فوریه تاکنون از اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کرده‌اند. اکثر پناهندگان و مهاجران اقتصادی غیرقانونی، غیراوکراینی و از کشورهایی چون سوریه، افغانستان، عراق، ترکیه، بلاروس، بنگلادش، مصر و کشورهای جنوب صحرای آفریقا هستند.
واگذاری افغانستان به طالبان توسط غرب، ادامه درگیری‌ها در سوریه از جمله ادلب؛ تهدید حملات نظامی فرامرزی بیشتر ترکیه به مناطق کردنشین؛ و درگیری های مختلف خاورمیانه و آفریقا، به علاوه میراث باقی‌مانده جنگ عراق، از جله عواملی هسند که همچنان به بی ثباتی دامن می زنند و مهاجران غیرانونی بیشتری را روانه اروپا می‌کنند. حمله روسیه به اوکراین و تبعات ناشی از آن همچون بحران مواد غذیی و انرژی، تورم، و مهاجرت‌ سلاح دیگری است که پوتین با استفاده از آن سعی بر وارد کردن فشار بیشتر به اتحادیه اروپا دارد؛ زیرا مسکو می‌داند که با چنین وضعیتی اتحادیه اروپا توانایی پذیرش مهاجران بیشتری را ندارد.
صرف نظر از اینکه شرایط بهبود یابد، پیش بینی می‌شود که مهاجرت بی رویه به اروپا تا سال 2023 همچنان در حال افزایش باشد. به گفته آژانس پناهندگان سازمان ملل، مجموع آوارگان جهانی به بیش از 100 میلیون نفر رسیده است و در صورت طولانی شدن جنگ اوکراین، این رکورد شکسته خواهد شد. درحالیکه جلوگیری از موج‌های مهاجرتی جدید نیازمند همکاری تمام کشورهای اروپایی است اما شواهدی بر تلاش جمعی اتحادیه اروپا برای مقابله با سیل عظیم مهاجران غیرقانونی وجود ندارد و کشورهایی همچون اتریش، مجارستان، لهستان و سایرین اساساً تلاش قابل توجهی برای کمک به کشورهای "خط مقدم" مانند یونان، ایتالیا، مالت، قبرس و اسپانیا برای پردازش، پرداخت هزینه و اسکان پناهجویان انجام نداده‌اند. این امر موجب شده است که کشورها از مسئولیت‌های خود در قبال مهاجران شانه خالی کنند و رویکردهای دفعی مانند نظارت مرزی، مراکز بازداشت و موانع فیزیکی (مانند دیوار مرزی جدید لهستان با بلاروس) را جایگزین حل ریشه‌ای مسئله نمایند.



نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید