۸۰ درصد کودکان کار استان سمنان اتباع خارجی هستند

تاریخ انتشار
10:06:00 | 26 / 04 / 1401

۸۰ درصد کودکان کار استان سمنان اتباع خارجی هستند

blog-main-image

مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: بیش از ۸۰ درصد از کودکان کار استان را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند که ۷۰ درصد آنان مهاجران غیرقانونی هستند. به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود منطقی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت چهل و دومین سالروز تاسیس بهزیستی بیان کرد: ۲۰۰ کودک کار در مراکز تحت نظارت بهزیستی استان سمنان ساماندهی شدند که تنها ۲۲ نفر از آنان ایرانی هستند، بنابراین با همکاری اداره اتباع استانداری وارد عمل می‌شویم. بر اصنافی که این کودکان را به عنوان پادو استخدام می‌کنند نظارت می‌شود و در تلاش هستیم با شناسایی این کودکان و قرار دادن آنان و خانواده‌ها تحت آموزش، مانع از کار کردن آنان شویم.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: بیش از ۸۰ درصد از کودکان کار استان را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند که ۷۰ درصد آنان مهاجران غیرقانونی هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمود منطقی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت چهل و دومین سالروز تاسیس بهزیستی بیان کرد: ۲۰۰ کودک کار در مراکز تحت نظارت بهزیستی استان سمنان ساماندهی شدند که تنها ۲۲ نفر از آنان ایرانی هستند، بنابراین با همکاری اداره اتباع استانداری وارد عمل می‌شویم. بر اصنافی که این کودکان را به عنوان پادو استخدام می‌کنند نظارت می‌شود و در تلاش هستیم با شناسایی این کودکان و قرار دادن آنان و خانواده‌ها تحت آموزش، مانع از کار کردن آنان شویم.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه اکنون روز به روز تعداد کودکان کار افزایش می‌یابد گفت: باید با نظارت و آموزش خانواده‌ها و فرهنگ‌سازی، مانع از کار کودکان شویم. یکی از سرفصل‌های اصلی عملکرد بهزیستی، نتیجه‌گرایی است و بدین منظور لازم است از همه ظرفیت‌ها و شرکای اجتماعی داخل و خارج استان بهره ببریم.
وی افزود: توانمند سازی گروه هدف نیز از سرفصل‌های عملکرد بهزیستی است به این صورت که مددجویان پس از مدتی به قدری توانمند شوند که نه تنها کمک نکنند بلکه به دیگران کمک هم بکنند.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: برخی مددجویان قابلیت توانمند شدن ندارند اما می‌توان کاری کرد که خانواده‌های آنان توانمند شوند و نگاه جامعه به آنان اصلاح، و کرامت و عزت نفس آنان حفظ شود.
منطقی بیان کرد: در برخی موارد، اشتغال معلولین با وجود توانایی لغو شد بر این اساس لازم است رسانه‌ها برای معرفی توانمندی‌ها و اصلاح این نگرش تلاش کنند. ۱۶ هزار و ۷۹۷ پرونده مددجویی در بهزیستی استان سمنان وجود دارد که ۱۳ هزار و ۴۱۰ پرورنده توانبخشی و سه هزار و ۳۰۶ پرونده مربوط به زنان سرپرست خانوار و کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست است. مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: در مجموع اکنون ۲۷ هزار و ۷۳۴ نفر تحت حمایت بهزیستی استان سمنان هستند. منطقی ابراز داشت: در سال ۱۴۰۰غربالگری بینایی ۲۰ هزار و ۷۵۵ کودک صفر تا ۶ سال انجام و ۹۸۸ کودک مشکوک به اختلال از خدمات تخصصی برخوردار شدند. وی افزود: سال گذشته هفت هزار و ۱۰۰ نوزاد متولد شدند که غربالگری شنوایی برای هفت هزار نفر از آنان معادل ۹۴ درصد نوزادان کمتر از یک ماه در استان سمنان انجام شد. مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: سال گذشته چهار هزار و ۴۵ نفر در مراکز غیردولتی و ۱۷۷ نفر در مراکز دولتی تحت پوشش بهزیستی از خدمات مشاوره خانواده بهره‌مند شدند.  ۶۲۰ مددجو به صورت مستقیم از خدمات روزانه و ۹۰۰ نفر از خدمات مراکز شبانه‌روزی بهره‌مند می‌شوند.  سال گذشته ۲ هزار و ۳۰۰ نفر از خدمات اشتغال بهزیستی استان سمنان بهره‌مند شدند. ۴۹ واحد مسکن در استان برای مددجویان ساخته می‌شود که اکنون ۹ واحد تکمیل شد و واگذار می‌شود. یک هزار و ۵۰۰ نفر از مددجویان در طرح نهضت ملی مسکن ثبت نام کردند و تا کنون ۶۵۰ نفر از آنان تایید شدند. در حال رای‌زنی هستیم که مددجویان برای مسکن سهم آورده‌ای نداشته باشند.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: تعداد تماس‌ها با شماره ۱۴۸۰ در سال ۹۷ برابر ۶ هزار و ۳۷۴، در سال ۹۸ برابر ۶ هزار و ۵۲۱، در سال ۹۹ برابر ۱۲ هزار و ۴۹۰، در سال ۱۴۰۰ برابر ۱۴ هزار و ۱۸۶ و در سه ماه نخست ۱۴۰۱ برابر چهار هزار و ۱۱۸ تماس بود که این نشان دهنده تاثیر کرونا و اقتصاد بر نزاع‌ها و اختلافات خانوادگی است.
منطقی ابراز داشت: بر اساس آخرین بررسی‌ها، ۳۰ تا ۴۰ درصد اماکن شهری مناسب‌سازی نشده است.  مردم می‌توانند در صورت مشاهده معبر نامناسب برای معلولان، آن را از طریق پیامک به سامانه معبر، به شماره ۳۰۰۰۰۱۲۳۲۲ اطلاع رسانی کنند. شواهد میدانی می‌گوید آمار کودک همسری در شرق استان سمنان زیاد است اما تا کنون آمار رسمی و دقیقی در این خصوص به دست نیامده است و برای اظهار نظر قطعی باید پژوهش و بررسی‌های دقیق انجام شود.


نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید