سیدرضا صالحی امیری، رییس کمیته ملی المپیک گفت: ما نباید مانع مهاجرت شویم بلکه باید شرایطی را فراهم کنیم ورزشکار در داخل و خارج از کشور احساس آرامش کنند. وزیر هم گفت هیچ یک از ورزشکاران مهاجرت کرده محدودیتی برای ورود به ایران ندارند. ما ورزشکار ممنوع الخروج و ورود نداریم. اعتقاد داریم در بستر زمان همه چیز مشخص میشود. مهاجرت را پدیده منفی نمیدانم اما باید عوامل کششی را افزایش دهیم. شخصا مهاجرت را منفی نمیدانم. هر سال انسانهای زیادی از ایران مهاجرت میکنند و حالا چند نفر از آنها ورزشکار هستند و نباید با بزرگنمایی، رویکرد منفی، تخربیی و سیاسی داشته باشیم.
نشست خبری رضا صالحی امیری، ظهر چهارشنبه در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد. در ابتدای نشست صالحی امیری بیان کرد: قطعا باور داریم رکن چهارم ورزش قهرمانی رسانه است و بدون رسانه نمیتوانیم صدای خود را به ملت و جامعه رسانه برسانیم. براساس برنامهریزی از چند ماه قبل به جمعبندی رسیدیم همراه وزیر ورزش دیداری با مسوولان IOC داشته باشیم.
مواضع خود در مورد جودو به باخ گفتیم
او ادامه داد: جلساتی با مسوولان ارشد IOC داشتیم و عمده بحث ما در مورد المپیک ۲۰۲۰ بود و در مورد موانع و مشکلات صحبت کردیم از جمله بحث انتقال پول. موضع IOC از ورزش ایران حمایتی بود. توماس باخ اعلام کرد انتظار داریم ایران با قدرت در المپیک ۲۰۲۰ بدرخشد. البته ابهاماتی در مورد جودو داشتند که صحبت کردیم و گفتیم سناریو از پیش تعیین شده بوده و گفتیم اسناد و دلایل محکمی داریم. مدارک را برای CAS ارسال کردیم و در آینده نزدیک به پرونده دو جانبهای در دادگاه عالی ورزش رسیدگی میشود. ما مواضع خود را کامل در مورد جودو به باخ اعلام کردیم و گفتیم این تعلیق غیراخلاقی و غیرحقوقی و واجد وجاهت حقوقی است. باخ هم گفت منتظر نتیجه CAS میماند و براساس آن اعلام موضع میکند.
مهاجرت ورزشکاران ایران با رویکرد سیاسی نبوده است
صالحی امیری دربارهی مهاجرت ورزشکاران گفت: نکته بعدی بحث گسترش همکاری در خصوص موزه و تاریخ شفاهی بود که قول دادند حمایت میکنند. در خصوص مهاجرت ورزشکاران صحبتهایی شد. ما نباید مانع مهاجرت شویم بلکه باید شرایطی را فراهم کنیم ورزشکار در داخل و خارج از کشور احساس آرامش کنند. وزیر هم گفت هیچ یک از ورزشکاران مهاجرت کرده محدودیتی برای ورود به ایران ندارند. ما ورزشکار ممنوع الخروج و ورود نداریم. اعتقاد داریم در بستر زمان همه چیز مشخص میشود. مهاجرت را پدیده منفی نمیدانم اما باید عوامل کششی را افزایش دهیم. شخصا مهاجرت را منفی نمیدانم. هر سال انسانهای زیادی از ایران مهاجرت میکنند و حالا چند نفر از آنها ورزشکار هستند و نباید با بزرگنمایی، رویکرد منفی، تخربیی و سیاسی داشته باشیم. معتقدیم هیچ کدام از ورزشکاران ایران با رویکرد سیاسی نرفتند. باید شرایط را برای حضور مجدد آنها فراهم کنیم. در نشست با مدیران ارشد CAS اعلام کردیم هیچ کدام از ورزشکاران ایرانی که مهاجرت کردند محدودیتی برای بازگشت ندارند. من معتقدم قهر مقطعی است و معتقدم همه به خانه پدری خودشان بر میگردند و پشیمان میشوند.
حضور همزمان من و وزیر ورزش تک صدایی ورزش را به IOC منتقل کرد
صالحی امیری در مورد دیگر مسائل مطرح شده در سفر به سوییس تاکید کرد: دیداری با رییس فدراسیون جهانی تکواندو هم داشتیم که سومین دیدار سال جاری ما با او بود. او قول سفر به ایران و برگزاری چند رویداد را به ایران داد. بحث ویزا به ورزشکاران هم مطرح شد. با لالوویچ صحبت کردیم و او حمایت همه جانبه خود را از کشتی اعلام کرد. ما گزارشی از شرایط ایران ارائه کردیم. کشتی از امیدهای ما در ۲۰۲۰ هست و حمایت مالی و معنوی را خواهیم داشت.
او ادامه داد: با رییس فدراسیون جهانی شمشیربازی و هاکی نیز دیدار داشتیم. ما در مجموع نیازمند دیپلماسی ورزش هستیم. عدهای تلاش دارند فضا را آلوده کنند اما ما باید در ثبات فضا را حفظ کنیم. تمامی فدراسیونها در شرایط آمادگی برای بازیهای ۲۰۲۰ به سر میبرند. اگر حاشیه وارد فضای ورزش قهرمانی نشود در المپیک درخشش خوبی خواهیم داشت. نکته مهم این بود که با حضور وزیر ورزش صدای واحد را از ایران منتقل کردیم. هدف ما اعلام تک صدایی از ایران بود مبنی بر این که ساختارهای مختلف باعث اختلاف نخواهد شد. ما از کمیته بینالمللی المپیک تقاضای کمک مالی و تجهیزات داشتیم. ما سهم ناچیزی از کمکهای ۵۰۰ میلیون دلاری IOC داریم. همه باید به بهبود دیپلماسی ورزش کمک کنند که هدف آگاهسازی، شفافسازی و اقناعسازی است. ما برای کاهش تهدید و افزایش فرصت نیازمند رونق دیپماسی ورزش هستیم. در این سفر خواستیم ابهامات را برای IOC شفاف کنیم و آنها را نسبت به مسائلی که در ایران وجود دارد آگاه کنیم.