افزایش شمار افرادی که با ویزاهای تحصیلی و دانشجویی به انگلستان میآیند و پس از رسیدن به انگلیس از دانشگاههای این کشور ناپدید شده و در شرایطی استثماری کار میکنند، موجب شده است که هشدارها در مورد قاچاقچیان انسان افزایش یابد و از دانشگاهها خواسته شود که الزامات سختگیرانهتری را برای پذیرش دانشجویان بینالمللی در نظر داشته باشند.
بررسیهای اخیر صورت گرفته نشان میدهد که دانشجویان هندی در چندین دانشگاه پس از مدت زمان کوتاهی کلاسهای درس را رها کرده و در دانشگاه حضور نیافتهاند. تحقیقات گسترده از کارگرانی از کشورهای هند، فیلیپین و کشورهای آفریقایی که از طریق ویزاهای دانشجویی به انگلستان آمدهاند، نشان میدهد که بسیاری از این کارگران برای استخدام غیرقانونی مبالغی تا 18 هزار پوند را پرداخت کرده و یا برای پرداخت آن به قاچاقچیان انسان و رهایی از اسارت قاچاقچان انسان و دریافت مدارک هویتی خود یا گزارش نشدن به اداره مهاجرت مجبور هستند که در شرایط استثماری و غیر انسانی کار و زندگی کنند.
افزایش تقاضا برای کارگران ارزان قیمت در بحبوحه کمبود نیروی کار در بریتانیا از اصلیترین انگیزههای قاچاقچیان انسان برای سو استفاده از کارگران مهاجران است. در بیشتر موارد کارگران مهاجر تحت بررسی سوابق جنایی قرار نگرفتهاند و این امر نگرانیهایی را در مورد خطرات احتمالی این افراد ایجاد کرده است. این یافتهها منجر به افزایش هشدارها برای افزایش نظارت بر صدور روادید دانشجویی و هشدار به دانشگاهها برای بکارگیری الزامات جدیتر برای جلوگیری از تسهیل فعلیت قاچاقچیان انسان از طیق ویزاهای تحصیلی و دانشجویی شده است.