دولت پاکستان برای نزدیک به یک میلیون مهاجر افغان ثبت شده کارت هوشمند صادر کرده است تا آنها بتوانند به خدمات سلامت، بانک، آموزش و سایر خدمات در این کشور دسترسی داشته باشند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ به گفته مقامات پاکستانی، کارتهای هوشمند که تا ماه جون سال آینده اعتبار دارند، حاوی اطلاعات بیومتریک مهاجرین ثبت نام شده است. این کارتها برای کسانی صادر میشود که مدارک ثبت نام را تحت برنامه تمدید اسناد و تأیید هویت یا رای دهندگان دریافت کردهاند. این برنامه از ماه آپریل تا دسامبر سال گذشته با حمایت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و وزارت ایالات و امور سرحدی پاکستان برای مهاجرین افغان مقیم این کشور راه اندازی شد.
«محمد سلیم خان»، نماینده کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان افغانستان گفت که اطلاعات پناهجویان افغان مقیم پاکستان ده سال است که به روز نشده است. بنابراین، جمع آوری اطلاعات برای رفع نیازهای فعلی آنها مهم است. «تاکنون نزدیک به یک میلیون "اسمارت کارت" یا کارت هوشمند برای مهاجرین افغان صادر شده که تا ماه جون ۲۰۲۳ اعتبار دارد. اطلاعات کودکان زیر پنج سال در کارت والدین آنها ثبت میشود.»
وی همچنین گفت که اطلاعات ثبت شده به مقامات این امکان را میدهد که کمکهای کافی به مهاجرین ارائه شود. در حال حاضر حدود ۶۰۰ کارمند پاکستانی و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در ۳۵ مرکز در پاکستان در راستای حمایت از پناهجویان افغان به عنوان بخشی از برنامه تمدید اسناد و تایید هویت کار میکنند.
براساس ارقام برنامه ثبت و شناسایی مهاجرین، اکنون ۵۲ درصد از پناهجویان افغان در پاکستان را کودکان تشکیل میدهند و ۴ درصد آنها افراد مسن هستند.
گفتنی است که با به قدرت رسیدن طالبان، بسیاری از افغانهایی که جانشان در خطر بود و یا با مشکلات اقتصادی مواجه بودند به کشورهای همسایه افغانستان مانند پاکستان و ایران مهاجر شدند.
بر اساس گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، بیش از سه میلیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی میکنند که نیمی از آنها را مهاجرین نسل دوم و سوم افغان تشکیل میدهند. کسانی که در پاکستان متولد و بزرگ شده اند هنوز پناهنده نامیده میشوند.