توافق کشورهای اتحادیه اروپا بر سر توزیع پناهجویان

تاریخ انتشار
10:59:00 | 21 / 03 / 1401

توافق کشورهای اتحادیه اروپا بر سر توزیع پناهجویان

blog-main-image

کشورهای اتحادیه اروپا سرانجام بر سر اتخاذ سیاستی مشترک در مورد پناهجویان و سازوکاری که تقسیم پناهجویان راهی از دریای مدیترانه را امکان‌پذیر می‌کند توافق کردند. برخی کشورها این توافق را پیامی اشتباه دانسته‌اند. در اصلاحات مربوط به سیاست مهاجران و پناهجویان در اتحادیه اروپا بعد از سال‌ها بن‌بست پیشرفت‌هایی به دست آمده است. نانسی فزر، وزیر کشور آلمان می‌گوید با همتایانش بر سر مکانیزمی برای توزیع پناهجویان راهی از دریای مدیترانه توافق کرده تا باری که بر دوش ایتالیا و یونان افتاده بود سبک‌تر شود. طبق این توافق، کشورهای عضو اتحادیه اروپا دو راه دارند: یا پناهجویان را می‌پذیرند یا به کشورهایی که آن‌ها را می‌پذیرند کمک مالی می‌کنند. فزر تخمین می‌زند که ۱۲ کشور حاضرند کسانی را که از طریق دریای مدیترانه وارد خاک اتحادیه اروپا می‌شوند بپذیرند. رومانی و بلغارستان را می‌توان در زمره این کشورها دانست. آلمان نیز حاضر به پذیرش مهاجران رسیده از دریای مدیترانه است. اما این که دولت آلمان چه تعداد را دقیقا خواهد پذیرفت روشن نیست و قرار است در ۱۰ روز آینده بر سر آن تصمیم‌گیری شود. سازوکار مورد توافق کشورهای اتحادیه اروپا بر سر توزیع پناهجویان در حال حاضر به یک سال محدود خواهد شد.

  کشورهای اتحادیه اروپا سرانجام بر سر اتخاذ سیاستی مشترک در مورد پناهجویان و سازوکاری که تقسیم پناهجویان راهی از دریای مدیترانه را امکان‌پذیر می‌کند توافق کردند. برخی کشورها این توافق را پیامی اشتباه دانسته‌اند.
در اصلاحات مربوط به سیاست مهاجران و پناهجویان در اتحادیه اروپا بعد از سال‌ها بن‌بست پیشرفت‌هایی به دست آمده است. نانسی فزر، وزیر کشور آلمان می‌گوید با همتایانش بر سر مکانیزمی برای توزیع پناهجویان راهی از دریای مدیترانه توافق کرده تا باری که بر دوش ایتالیا و یونان افتاده بود سبک‌تر شود. طبق این توافق، کشورهای عضو اتحادیه اروپا دو راه دارند: یا پناهجویان را می‌پذیرند یا به کشورهایی که آن‌ها را می‌پذیرند کمک مالی می‌کنند.
فزر تخمین می‌زند که ۱۲ کشور حاضرند کسانی را که از طریق دریای مدیترانه وارد خاک اتحادیه اروپا می‌شوند بپذیرند. رومانی و بلغارستان را می‌توان در زمره این کشورها دانست. آلمان نیز حاضر به پذیرش مهاجران رسیده از دریای مدیترانه است. اما این که دولت آلمان چه تعداد را دقیقا خواهد پذیرفت روشن نیست و قرار است در ۱۰ روز آینده بر سر آن تصمیم‌گیری شود. سازوکار مورد توافق کشورهای اتحادیه اروپا بر سر توزیع پناهجویان در حال حاضر به یک سال محدود خواهد شد.
دیپلمات‌ها می‌گویند، ممکن است بر اساس این مکانیزم تا ۱۰ هزار نفر در درون اتحادیه تقسیم شوند. قرار است آلمان و فرانسه با هم حدود نیمی از این پناهجویان را که شامل حدود ۵ هزار نفر می‌شود بپذیرند. در روزهای آینده نشستی در این زمینه بین کمیسیون اتحادیه اروپا و فرانسه که در حال حاضر ریاست دوره‌ای اتحادیه را بر عهده دارد برنامه‌ریزی شده است.
وزیر کشور آلمان می‌گوید، تنها دو تا سه کشور به این مکانیزم همبستگی جدید واکنش منفی نشان داده‌اند. گرهارد کارنر، وزیر کشور اتریش خواستار نظارت بیش‌تر بر مرزهای خارجی اتحادیه شده و گفته است، حمایت از "اروپای باز" ارسال پیامی اشتباه به قاچاقچیان است.
این توافق به‌راحتی به دست نیامده است. در سال ۲۰۱۵ که تعداد زیادی پناهجو رهسپار اروپا شدند، لهستان، مجارستان و چند کشور، به‌ویژه در شرق اتحادیه اروپا حاضر به پذیرش پناهجویان سوریه و عراق نشدند. اما با حمله روسیه به اوکراین، لهستان حاضر شد حدود سه میلیون اوکراینی را بپذیرد. توافق به‌دست آمده نیاز به تدقیق دارد و فرانسه تلاش می‌کند تا آخر ماه ژوئن که دوران ریاست شش‌ماهه‌اش بر اتحادیه اروپا به سر می‌رسد توافق نهایی حاصل شده باشد.

کنترل مرزهای حوزه شنگن

در نشست وزرای کشور اعضای اتحادیه اروپا همچنین توافق شد که کنترل هویت، امنیت و سلامت در مرزهای خارجی این اتحادیه یکپارچه شود.
به گفته وزیر کشور آلمان، بناست اصلاحاتی در Eurodac یا پایگاه داده‌های ثبت‌شده پناهجویان صورت بگیرد.
کشورهای اتحادیه اروپا همچنین بر سر مقررات نوین کنترل مرزهای داخلی کشورهای حوزه شنگن نیز به توافق رسیدند. بر این پایه، کشورهایی که می‌خواهند کنترل‌های مرزی را برای مدتی طولانی انجام بدهند، باید به کمیسیون اتحادیه اروپا اطلاع داده و علاوه بر تعیین چارچوب زمانی کنترل‌ها را نیز توجیه کنند.
گفت‌وگوهایی در این باره در روز جمعه ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) بین وزرای کشور اعضای اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا انجام خواهد گرفت.
صدها پناهجو همچنان در ویرانه‌ها و چادرهای اطراف شهر بیهاچ در غرب بوسنی منتظر فرصتی برای عبور از مرز و ورود به اتحادیه اروپا هستند. این مرد جوان سفر خود را سه سال پیش از پاکستان شروع کرده است. ماه‌هاست که امکان خروج از بوسنی را ندارد. دندان آسیاب او عفونت کرده است. اروپا تنها چند کیلومتر آن طرف‌تر است.

مسیر پرخطر پناهندگان از بوسنی به اتحادیه اروپا

صدها پناهجو همچنان در ویرانه‌ها و چادرهای اطراف شهر بیهاچ در غرب بوسنی منتظر فرصتی برای عبور از مرز و ورود به اتحادیه اروپا هستند. این مرد جوان سفر خود را سه سال پیش از پاکستان شروع کرده است. ماه‌هاست که امکان خروج از بوسنی را ندارد. دندان آسیاب او عفونت کرده است. اروپا تنها چند کیلومتر آن طرف‌تر است.
 فابریس لوگری، رئیس آژانس مرزبانی اروپا (فرونتکس) در پی اتهامات مربوط به عقب راندن مهاجران در دریای مدیترانه استعفا کرد. سخنگوی وزارت کشور آلمان گفت، این کار امکان شروعی تازه را فراهم می‌کند.
خطر مناقشه در اتحادیه اروپا بر سر تقسیم پناهجویان اوکراین
با وجود همدلی و همبستگی گسترده با پناهجویان اوکراین تعیین سهمیه برای پذیرش آنها اتحادیه اروپا را با چالش روبرو کرده است. دولت فدرال آلمان برآورد می‌کنند تعداد پناهجویان اوکراینی در این کشور تا یک میلیون نفر افزایش یابد.  

نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید