معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان گفت: هویت علمی دانشجو و استاد این است که به معنای واقعی حرف و مدل جدیدی برای ارایه داشته باشند و با جابجا کردن مرز دانش مردم را در رسیدن به هدف و سعادت همراهی کند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، محمدجواد سلمانپور در آیین گردهمایی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه علامه طباطبائی که در مرکز همایشهای موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، افزود: امروز اکثر مردم دنیا متوقف در ظاهر سخنها، اخبار، پدیدهها و رفتارها هستند و فضای مجازی به این سطحینگری کمک کرده و مجال تفکر را از انسانها گرفته است.
وی تصریح کرد: مهمترین فصل هویت دانشجویی، هویت علمی است و اصلاً شغل یک دانشجو و استاد مربوط به همین هویت علمی است.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان وزارت علوم به هزینه کردن کشورهای مختلف برای بدست آوردن امنیت اشاره کرد و گفت: از دو قرن قبل برخی کشورها که متوجه هزینه کردن برای حفظ نیاز شده بودند، آثار فرهنگی و تمدنی کشورهای اسلامی را غارت کردند و وقتی احساس نیاز صورت گرفت، گفتند نخبگان خود را به کشورهای ما بفرستید تا به آنها آموزش فرهنگ و تمدن بدهیم.
سلمان پور ادامه داد: در اولین مواجهه نخبگان در آن کشور احساس نیاز صورت گرفت و این احساس توسط اساتید نیز تشدید شد و این روند ادامه داشت. بر اساس این احساس نیاز ما باید از هویت خود جدا و از سر فرق تا نوک پا غربی شویم و بهنوعی عنوان کشورهای عقبمانده یا در حال توسعه را یدک بکشیم. کشورهای غربی نخبگان را به بهانه تحصیل به کشور خودشان بردند و تلاشهای علمی را به اصطلاح دپو کردند و همین موجب بیعدالتی در خط علم و دانش بهخصوص توزیع علم شد حتی برای ارائه خدمات علمی هم خط قرمز قائل شدند.
وی با بیان اینکه وقتی نخبگان یک کشور به کشور خاصی مثل آمریکا یا اروپایی احساس نیاز پیدا کردند، هزینه امنیت او را میپردازند، گفت: در ترسیم وضع موجود روابط بینالملل، بدترین احساس نیاز همین است که کشورها خودشان نخبگانی نداشته باشند که به آنها تکیه کنند و تصمیمگیر و تصمیمساز باشند و همین موجب میشود که برخی از کشورها دارای سوابق دوستی ایمانی، هویتی و برادارانه درهای خود را بر همدیگر ببندند و به نزاع و درگیری بپردازند.
وی با یادآوری اینکه کشورهای غربی با استفاده از رسانههای یهودی و تحلیل وضع موجود به روشی غلط میان کشورهای دوست و برادر اختلاف به وجود میآوردند، افزود: به همین دلیل میبینیم که روشنفکران و نخبگان تصمیمگیر و تصمیمساز به راحتی قراردادهایی را علیه ملتهای خود و کشورهای دوست و برادر امضاء میکنند.
احساس نیاز به غرب و آمریکا خودساخته و با برنامه قبلی است
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان یادآور شد: در میان ملتهای مظلوم جهان فردی به نام امام خمینی(ره) پیدا شد که دست به روشنگری زد و ملتهایی که به کشورهای غربی احساس نیاز پیدا کردند را بیدا کرد و گفت، این احساس نیاز شما طبیعی نیست و احساس نیاز به غرب و آمریکا خودساخته و با برنامه قبلی است تا شما را وابسته کرده و در نتیجه نسبت به خدا احساس نیاز نکنید.
سلمان پور با بیان اینکه برخی از ملتهای همچون ایران نزدیک به ۴۰ سال است که هوشیار شده و روی پای خود ایستادهاند، افزود: کشورهای غربی میگویند در همه ابعاد باید شبیه ما تربیت شوید ولی ملت ایران باوجود تحریم ۴۰ ساله روی پای خود ایستاده است.
شیشه عمر نیازمندسازی تصنعی و دروغین غربیها ترک خورده است
وی در ادامه به رسالت دانشجویان بینالملل در پیچ تاریخی و تمدن نوین اسلامی که رهبر معظم انقلاب مطرح کردند، اشاره کرد و گفت: شیشه عمر این نیازمندسازی تصنعی و دروغین توسط غربیها ترک خورده و به پایان خود نزدیک شده است.
معاون سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه بعد از شکسته شدن شیشه عمر این تمدن غربی باید تمدن دیگری به جای آن بنشیند، افزود: دنیا نمیتواند بیتمدن زندگی کند، پس به تمدنی نیاز دارد که میخواهد عدالت را برای همه و صرفنظر از سیاهپوست و سفیدپوست و فارغ از مرز جغرافیایی، اجرا کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی، سلمانپور خطاب به دانشجویان بینالملل این دانشگاه گفت: شما عزیزان نقش دریچههایی را بازی میکنید که وقتی به هر دلیلی درهای کشورهای دوست و برادر به روی همدیگر بسته شد از طریق تبادلات علمی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی زمینه را برای ارتباط و باز کردن درها، فراهم کنید.
معاون بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان ادامه داد: دانشجویان بینالملل باید در جایگاههای مختلف کشورهای خودشان قرار بگیرید تا وقتی درها بسته شدند، پنجرهها را برای ارتباطات تمدن اسلامی بگشایند.
صدور روادید برای دانشجویان بینالملل بر اساس مدت زمان طول تحصیل/ تسهیل امور مرتبط با دانشجویان غیرایرانی
مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در این گردهمایی با یادآوری اینکه زمان صدور روادید برای دانشجویان بینالملل به یکسوم کاهش پیدا کرده است، گفت: صدور روادید برای دانشجویان غیرایرانی بر اساس مدت زمان طول تحصیل در دستور کار وزرات علوم قرار گرفته است.
جعفر رازقی افزود: ما در وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان این اطمینان را به دانشجویان بین الملل میدهیم که امور مرتبط با دانشجویان غیرایرانی را تسهیل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مشکلات دانشجویان غیرایرانی بهخصوص در چند ماه اخیر موضوع صدور ویزا بود که به دلیل مشکلاتی در دانشگاه مقصد و فرآیند اداری در بخشهای مختلف سازمانها، طول میکشید ولی اکنون این زمان به یکسوم کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان یادآور شد: برخی از این مشکلات مرتبط با وزارت علوم و دانشگاه مقصد نیست ولی ما تلاش میکنیم که آنها برطرف شوند، با این حال وضعیت بهتر شد و حرکتهای رو به جلویی برای برطرف کردن مشکلات دانشجویان غیرایرانی صورت گرفته است.
رازقی با بیان اینکه کمیسیون موارد خاص برای پیگیری درخواستهای دانشجویان غیرایرانی تشکیل شده است، گفت: در این کمیسیون تلاش میکنیم که حداکثر مساعدت را نسبت به دانشجویان غیرایرانی داشته باشیم.
وی به برگزاری جشنواره انتخاب دانشجوی نمونه بینالملل در کنار دانشجوی نمونه ایرانی به عنوان اولینبار اشاره کرد و افزود: در سال جاری این مهم محقق شده است و به همین منظور نیز مراسمی برای تجلیل از دانشجویان بینالملل برگزار میشود.
مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان با یادآوری اینکه دانشجویان بینالملل که زبان فارسی را فرا گرفته باشند میتوانند به این زبان از رساله خود دفاع کنند، اظهارداشت: افزایش میزان اقامت دانشجویان بر اساس طول تحصیل نیز در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است.
رازقی اضافه کرد: هماکنون تمدید اقامت بهصورت یک ساله است ولی برای نخستین بار برای چند دانشجوی بینالملل اقامت طولانی مدت و بر اساس طول مدت تحصیلات مقطع صادر شده است و سعی میکنیم با پیگیری این مهم، ضمن برطرف کردن مشکلات دانشجویان غیرانی در این بخش، موضوع خروج و مراجعه نیز حل شود.
ارائه خوابگاه متاهلی برای دانشجویان بینالملل
وی ادامه داد: بیمه حوادث دانشجویان پوشش خاصی ندارد و مرتبط با موارد خاصی است، با همه دانشگاههای میزبان دانشجویان بینالملل نامهنگاری کردهایم که این دانشجویان تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند که مبلغ اندکی نیز هزینه دارد ولی بین ۷۰ تا ۹۰ درصد برخی از هزینهها و تا ۱۰۰ درصد هزینه دارو را پوشش میدهد به شرطی که دانشجویان تحت پوشش این بیمه به مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت مراجعه کنند.
مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه یکی از برنامههای ما ارائه خوابگاه متأهلی برای دانشجویان بینالملل و همچنین اختصاص خوابگاه در ایام تعطیلات نوروز است، تصریح کرد: در موضوع اختصاص هزینه بورسیه دانشگاههایی که در ۶ ماه اخیر و قبل از آن لیست دانشجویان بینالملل را ارائه دادند، پرداخت انجام شده که افزایش خوبی نیز اتفاق افتاده است.
رازقی در ادامه به تشکیل کانون فرهنگی متشکل از نمایندگان دانشجویان بینالملل از کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: از عضویت دانشجویان بینالملل دانشگاه علامه طباطبائی در این کانون نیز استقبال میکنیم.
وی برگزاری جشنواره فرهنگ ملل در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین، جشن دانشآموختگی برای دانشجویان بینالملل که امسال فارغالتحصیل میشوند و جشنواره فرهنگی و ورزشی در مازندران را از جمله برنامههای وزارت علوم برای دانشجویان بینالملل تا شهریورماه سال جاری برشمرد.
مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: با همکاری سازمانها و وزارتخانههای مختلف کشور، پیگیر برطرف کردن مشکلات مختلف دانشجویان بینالملل بهویژه در موضوع اقامت برای اتباع هستیم که امیدواریم به زودی به نتایج قابل قبولی برسیم.