بحران مهاجرت معكوس در كيش

تاریخ انتشار
10:12:00 | 28 / 02 / 1401

بحران مهاجرت معكوس در كيش

blog-main-image

در روزهای اخیر، صف خروج تریلی ها در بندرگاه شدت گرفته است. اما جالب اینکه بار این تریلی ها نه تولیدات صنعتی و کالای با ارزش افزوده است، بلکه اسباب و اثاثیه کیشوندانی است که سالهای سال در این جزیره مرجانی، در آرامش سکنی گزیده بودند و به امید آینده ی بهتر، با همه ی سختی ها کنار آمده بودند. اما امروزه، دیگر انگیزه ای و شاید حتی توانی برای ماندن باقی نمانده است. افزایش بی حد اجاره ها و ودیعه های مسکن و غرفه های فروشگاهی، افزایش سرسام آور هزینه ی روزمره زندگی در کیش، افزایش نامتعارف قیمت خودرو و انحصار ظالمانه آنان در یک جزیره، مشکلات فراوان زیرساختی و ارتباطی و نبود امکانات مناسب و ارزان قیمت حمل و نقل عمومی، هزینه ی بالای پرواز به سرزمین اصلی، وضع قوانین شبانه بدون پشتوانه علمی عموما خلاف فلسفه وجودی مناطق آزاد، افزایش عجیب ناهنجاری های اجتماعی، سرقت و ده ها مشکل دیگر بخشی از دلایل کاملا به حق کیشوندانی است که این روزها، با افسوس تکرار می کنند.

در روزهای اخیر، صف خروج تریلی ها در بندرگاه شدت گرفته است. اما جالب اینکه بار این تریلی ها نه تولیدات صنعتی و کالای با ارزش افزوده است، بلکه اسباب و اثاثیه کیشوندانی است که سالهای سال در این جزیره مرجانی، در آرامش سکنی گزیده بودند و به امید آینده ی بهتر، با همه ی سختی ها کنار آمده بودند. اما امروزه، دیگر انگیزه ای و شاید حتی توانی برای ماندن باقی نمانده است.

افزایش بی حد اجاره ها و ودیعه های مسکن و غرفه های فروشگاهی، افزایش سرسام آور هزینه ی روزمره زندگی در کیش، افزایش نامتعارف قیمت خودرو و انحصار ظالمانه آنان در یک جزیره، مشکلات فراوان زیرساختی و ارتباطی و نبود امکانات مناسب و ارزان قیمت حمل و نقل عمومی، هزینه ی بالای پرواز به سرزمین اصلی، وضع قوانین شبانه بدون پشتوانه علمی عموما خلاف فلسفه وجودی مناطق آزاد، افزایش عجیب ناهنجاری های اجتماعی، سرقت و ده ها مشکل دیگر بخشی از دلایل کاملا به حق کیشوندانی است که این روزها، با افسوس تکرار می کنند.

تمامی این موارد بارها و بارها توسط رسانه های مستقل و نه حقوق بگیر از نهادهای دولتی و نیمه دولتی به دفعات تکرار و به واسطه ی رسالت رسانه ای، با لحنی که آرامش جامعه را نیز برهم نزند منعکس شده است. اما باز هم افسوس از اینکه گوش شنوایی برایش نبوده و نیست. بی شک درک این درد توسط مسئولین و حتی کارمندانی که در خانه های سازمانی به رایگان سکونت داده شده اند یا حتی از خانه های سازمانی خود به عنوان کمک خرج علاوه بر حقوق ثابت و نچندان کم آخر ماه بهره می برند، تسهیلات می گیرند و با خودروهای سازمانی رفت و آمد دارند، به اندازه ی درک آن موتور سوار اجاره نشین غرفه دار که اجاره ماهیانه ی خانه فرسوده اش به ده میلیون تومان و اجاره مغازه ش به چند برابر افزایش یافته و باید از این پس گرمای و شرجی طاقت فرسای جزیره را نیز به همراه خانواده شریف خود بر ترک موتور سپری کند، نخواهد بود.

لذا آن کیشوندی که صدایش نیز به جایی نمیرسد، تصمیم می گیرد پس از چند سال کار و تلاش در جزیره کیش، با سرافکندگی به شهر و دیار زادگاه خود بازگردد. این واقعیت تلخ، وضعیت کف جامعه کیش است که تا کنون به خود ندیده است و این روزها به وفور خبر از مهاجرت همسایگان، دوستان و همکاران به شهر زادگاهو یا یه ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس می شنویم.


اگر مدیرعامل و معاونین محترم سازمان منطقه آزاد کیش، اختیار یا انگیزه ای در تصمیم گیری های مهم و فوری برای جزیره کیش ندارند یا هنوز به شناخت کافی از آنچه که جزیره کیش بوده و باید باشد نرسیده اند، به روشنی و با صداقت به مردم اعلام نمایند تا نماینده محترم منطقه در مجلس شورای اسلامی و نهادهایی چون شورای شهر و دادستان محترم کیش، نسبت به مدیریت جزیره ترتیبات لازم اتخاذ نمایند. در غیر این صورت، تبعات بحران به وجود آمده را درک کنند و بدانند این عدم تصمیم گیری ها و عدم اقدام به موقع، سکوت بی معنا و درونگرایی، وضع را از اینکه هست حاد تر خواهد کرد. حجم نارضایتی از نحوه مدیریت کیش به ویژه در بُعد اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی، روندی افزایشی داشته و نیازمند اقدام سریع در عمل به آنچه حق کیشوندان است است.

نظرات کاربران
  • هنوز نظری ارسال نشده است

پیغام خود را بگذارید