رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران مطرح کرد؛
افزایش مهاجرت نیروهای متخصص با الزامی شدن اینماد
خلیقی با بیان اینکه با الزام اینماد مهاجرت به شدت افزایش پیدا میکند، گفت: هر چقدر در کشور شاخص ایجاد و شروع کسب و کار پایین آید و نوآوری با موانعی همراه باشد، امکان خروج نیروهای متخصص از کشور فراهم میشود. با الزام اینماد مهاجرت به شدت افزایش پیدا میکند و نیروهای متخصص از کشور خارج خواهند شد.
افزایش مهاجرت نیروهای متخصص با الزامی شدن اینماد
عطا خلیقی، رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در مورد الزام اخذ اینماد به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: ما شاخصی داریم به نام سهولت در ایجاد کسب و کار که یک پارامتر بسیار مهمی در کشورهای مختلف جهان محسوب میشود و بسیاری از این کشورها به دنبال بهتر کردن این شاخص هستند تا افرادی که به دنبال کسب و کار هستند راحتر بتوانند آن را ایجاد کنند. با اجباری شدن اینماد افرادی که به دنبال ایجاد کسب و کار آنلاین هستند باید از اینماد مجوز فعالیت بگیرند و این باعث میشود که بسیاری از افراد نتوانند این مجوز را دریافت کنند. آنهایی که مجوز اینماد دریافت میکنند نمی تواند بیش از 50 میلیون تومان در ماه تراکنش داشته باشند و این موضوع باعث ایجاد مشکلات زیادی برای کسب و کارهای آنلاین خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تجربه چندساله اینماد، اهداف ابتدایی آن را محقق ساخته است یا خیر، افزود: اینماد خود یکی از بندهای قانون حمایت از مصرف کننده برای جلب اعتماد به سایت فروش بوده است اما در حال حاضر اینماد هدف اصلی خود را فراموش کرده و به دنبال تغییر ماهیت و تبدیل شدن به یک ابر مجوز برای کنترل حوزه کسب و کار است.
رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در مورد این موضوع که اینماد میتواند برای مشاغل نوپا نوعی مانع تراشی به حساب آید، اظهار داشت: در حوزه استار تاپی زمانی که استار تاپها نتوانند مجوز اولیه را کسب کنند مشکلاتی برای آنها ایجاد میشود که فعالیت را برای آنها دشوار میکند، در حال حاضر افرادی که در حوزه اینستاگرام فعالیت میکنند حتی نمی توانند از اینماد مجوز بدون ستاره هم دریافت کنند چراکه اینماد شبکههای اجتماعی خارجی را به رسمیت نمی شناسد. اصل کار استار تاپها ایجاد نوآوری و خلق ایدههای جدید است، اما با اجبار اینماد این افراد حتی نمی توانند نوآوری و خلاقیت هم داشته باشند. در حال حاضر بسیاری از سازمانهای موجود حتی تمایلی به اینکه در حوزه آنها نوآوری اتفاق بیفتد هم ندارند چراکه بر این باورند که ممکن است منافع بخش سنتی که به آنها نزدیک است به خطر بیفتد.
خلیقی در مورد این سوال که باتوجه به شیوع ویروس کرونا و پا گرفتن کسب وکارهای کوچک و خانگی در شرایط دشوار اقتصادی ،آیا نقش تسهیل گری حاکمیت با الزام به اخذ اینماد ایفا میشود یا خیر، گفت: متاسفانه در سالی که به نام مانع زدایی نام گذاری شده بود و قرار بود موانع کسب و کارها برطرف شود، دوستان در مرکز توسعه وزارت صمت کاملا برعکس عمل کردند و با همکاری با دیگر بخشها به خصوص بانک مرکزی مجوز اینماد را برای مانع تراشی کسب و کارها ایجاد کردند در حالی که در مجلس قانونی به تصویب رسید که مجوزها باید در 3 روز کاری صادر شود اما وزارت صمت بدون توجه به این قانون تصمیم گرفتند که با همکاری سایر ارگانها مجوزی مانند اینماد را به صورت اجباری برای کسب و کار به تصویب برسانند.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر جلوگیری از خروج نخبگان، اجبار اینماد این خروج نخبگان را تشدید میکند یا خیر، تصریح کرد: هر چقدر در کشور شاخص ایجاد کسب و کار پایین آید و نوآوری با موانعی همراه باشد این امکان برای خروج افراد از کشور فراهم میشود. با الزام اینماد مهاجرت به شدت افزایش پیدا میکند و نیروهای متخصص از کشور خارج خواهند شد.
رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در مورد تجربیات کشورهای دیگر در تسهیل گری کسب وکارها و اعتمادسازی کاربران بیان کرد: در کشورهای دیگر هم نماد اعتماد وجود دارد اما این نماد دولتی نیست و این نماد توسط بنگاههای خصوصی و به صورت اختیاری ارائه داده میشود.