دبیر هیئت مدیره نظام پرستاری شهر تهران:
اجرای قوانین تصویب شده مانع مهاجرت پرستاران میشود
پازوکی در رادیو گفتوگو عنوان کرد: فراهم کردن زیر ساختها و اجرای قوانین تصویب شده در حوزه پرستاری از خروج نیروهای متخصص و نخبه کشور در کادر درمان جلوگیری میکند. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفتوگو؛ مهدی پازوکی، دبیر هیئت مدیره نظام پرستاری شهر تهران با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد بررسی علت مهاجرت و راهکارهای برگشت نخبگان با اشاره به افزایش آمار مهاجرت پرستاران گفت: پرستاران مطالبهای جز رفع موانع خدمتی و اجرای قوانینی که تصویب شده ندارند و برای جلوگیری از مهاجرت پرستاران مهمترین راهکار برای ایجاد فضای کاری مناسب و انگیزه اجرای قوانینی است که سالها مصوب شده و متاسفانه اجرایی نشده است.
پازوکی با تاکید بر ضرورت اجرای تعرفه گذاری قانون خدمات پرستاری که 14 سال است مصوب شده و متاسفانه هنوز اجرایی نشده است اظهار داشت: اجرای قوانین حوزه پرستاری اعم از قانون رابطه استخدامی، سختی کار، برقراری فوق العاده ویژه پرستاران میتواند از خروج سرمایههای انسانی و پرستاران با تجربه و ماهر از کشور جلوگیری کند. دبیر هیئت مدیره نظام پرستاری شهر تهران گفت: به شغل پرستاری نمیتوان مادی نگاه کرد ولی ایجاد انگیزهها و مشوقهایی به پرستاران و به طور کل کادر درمان میتواند در حفظ سرمایههای انسانی کشور موثر باشد. وی با بیان اینکه اولویت اول پرستاران نجات جان و سلامت مردم است و هدف نهایی این قشر زحمت کش نیز خدمت رسانی به مردم میباشد بیان داشت: با توجه به اینکه با شیوع کرونا و افزایش فشار کار پرستاران جذابیت برای پرستاران ایرانی در کشورهای دیگر بسیار بیشتر شده است و در کشورهای دیگر روند پذیرش پرستاران ایرانی تسهیل شده و در برخی از کشورها امکانات بیشتر و موقعیتهای بهتری برای پرستاران ایجادشده است.
برای تربیت هر پرستار یک میلیارد تومان هزینه میشود
پازوکی ادامه داد: بر اساس محاسبات انجام شده برای آموزش یک نیروی کار در دوره 4 ساله حدود 1 میلیارد تومان در کشور هزینه میشود و متاسفانه نیروهای تربیت شده را به راحتی در اختیار دیگر کشورها قرار میدهیم و رفتن این نیروهای آموزش دیده از کشور آسیبهای زیادی را برای کشور در پی خواهد داشت. دبیر هیئت مدیره نظام پرستاری شهر تهران تصریح کرد: ما باید برای جذب و نگه داشتن نیروهای تربیتشده خود در کشور انگیزه و جذابیت ایجاد کنیم و با رفع برخی مشکلات و در نظر گرفتن برخی مزایا برای پرستاران میتوان مانع از مهاجرت بسیاری از پرستاران شد.
تضعیف جایگاه پرستاری با قراردادهای 89 روزه
وی ادامه داد: با شیوع کرونا و با توجه به کمبود نیرو در کادر درمان فراخوان جذب پرستاران بازنشسته، پرستاران دانشجو، پرستاران فارغ التحصیل انجام شد و به جای اینکه این نیروها در بدنه کادر درمان بکار گیری شوند با آنها قراردادهای 89 روزه بسته شد و پس از پایان موج کرونا قراردادهای 89 روزه هم به اتمام رسید و این عدم بکار گیری نیروها جایگاه حرفه پرستاری را تضعیف و آسیب زا بود و باعث شد بسیاری از پرستاران مهاجرت کنند.
رصدخانه مهاجرت ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: