چگونگی حضور دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه‌ها

تاریخ انتشار
12:29:00 | 20 / 10 / 1400

چگونگی حضور دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه‌ها

blog-main-image

استقبال دانشجویان خارجی از تحصیل در دانشگاه آزاد/ امتحانات دانشجویان خارجی و ایرانی همانند یکدیگر برگزار می‌شود. دانشجویان خارجی همانند دانشجویان خود را برای امتحانات آماده می‌کنند این دانشجویان از نیمسال آینده می‌توانند با داشتن ویزای تحصیلی در دانشگاه‌ها حاضر شوند و آموزش حضوری را دنبال کنند.

استقبال دانشجویان خارجی از تحصیل در دانشگاه آزاد/ امتحانات دانشجویان خارجی و ایرانی همانند یکدیگر برگزار می‌شود.
دانشجویان خارجی همانند دانشجویان خود را برای امتحانات آماده می‌کنند این دانشجویان از نیمسال آینده می‌توانند با داشتن ویزای تحصیلی در دانشگاه‌ها حاضر شوند و آموزش حضوری را دنبال کنند.

استقبال دانشجویان خارجی از تحصیل در دانشگاه آزاد/ امتحانات دانشجویان خارجی و ایرانی همانند یکدیگر برگزار می‌شود

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ «راغب» دانشجوی عراقی است که می‌خواهد در یکی از دانشگاه‌های ایران رشته عمران بخواند، او همانند بسیاری از دانشجویان خارجی به دلیل محدودیت‌های کرونایی نتوانسته در دانشگاه محل تحصیل خود حاضر شود. «راغب» هم‌اکنون خود را برای حضور در امتحانات مجازی آماده می‌کند و خشنود است که به‌زودی به ایران سفر می‌کند و می‌تواند در کلاس‌های درس شرکت کند. راغب به دلیل نزدیکی فرهنگی و جغرافیایی، ایران را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده است و قصد دارد در مقاطع بالاتر نیز در ایران تحصیل کند تا با دست پر به کشورش برگردد.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۵۷ هزار دانشجوی غیرایرانی در دانشگاه‌های ایران مشغول به تحصیل هستند که بخشی از آن‌ها توانسته‌اند وارد کشور شوند و عده‌ای نیز امکان سفر به ایران را نداشتند اما از هم‌اکنون دانشجویان خارجی با داشتن شرایط لازم می‌توانند وارد کشور شوند. به گفته جعفر رزاقی سرپرست اداره کل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره محدودیت سفر از سوی خارجی‌ها به کشور؛ در حال حاضر برای ورود افرادی که دارای ویزا یا اقامت تحصیلی باشند محدودیتی وجود ندارد و متقاضیان می‌توانند با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وارد ایران شوند.

برگزاری امتحانات دانشجویان خارجی همانند دانشجویان ایرانی

از آنجایی که موسوم امتحانات در دانشگاه‌ها فرارسیده، آن دسته از دانشجویان غیرایرانی که هم‌اکنون در کشور حضور دارند می‌توانند همانند سایر دانشجویان ایرانی در امتحانات حاضر شوند. رزاقی، سرپرست اداره کل دانشجویان غیر ایرانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این باره به آنا می‌گوید: «امتحانات دانشجویان غیرایرانی همانند دانشجویان ایرانی و بر اساس تصمیم ستاد کرونا و دانشگاه‌ها برگزار خواهد شد.»
وی ادامه می‌دهد: «دانشجویانی غیرایرانی که هم‌اکنون در کشور حضور دارند می‌توانند بر اساس دستورالعمل‌های دانشگاه‌ها در امتحانات حاضر شوند.»

استقبال دانشجویان خارجی از تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامی در ایام کرونا توانسته به میزان قابل توجهی جمعیت دانشجویان غیرایرانی را در واحدها افزایش دهد، به طوری که دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از رشد بیش از ۴۰۰ درصدی تعداد دانشجویان بین‌المللی غیرمقیم خبر می‌دهد. آمارها نشان می‌دهد که هم‌اکنون حدود ۲۸ هزار دانشجوی خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند که حدود ۲۰ هزار نفر آن‌ها در سال‌جاری جذب شده‌اند.

علاءالدین بروجردی معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی درباره جذب دانشجویان غیرایرانی در این دانشگاه به آنا می‌گوید: «در نیمسال جاری ۱۸ هزار شماره دانشجو برای دانشجویان خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد و این به معنای جذب قطعی این دانشجویان است، هم‌اکنون نیز نیمی از این دانشجویان برای ترم آینده ثبت‌نام خود را انجام داده‌اند و مابقی نیز به‌زودی روند ثبت‌نام برای ترم آینده را تکمیل خواهند کرد.»

اقبال دانشجویان غیرایرانی به دانشگاه آزاد اسلامی دلایل متعددی دارد، وحید چگینی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در این باره می‌گوید: «متعاقب حوادثی مانند بحران‌های ناشی از حضور چند ساله ابرقدرت‌ها در خاورمیانه که باعث بروز جنگ‌های متعدد و ناامنی گسترده شد و شیوع بیماری کرونا که مجازی شدن آموزش‌ها را به‌دنبال داشت، شرایطی در به‌کارگیری از ظرفیت کشور ما در حمایت از کشورهای همسایه ایجاد شد، یکی از حوزه‌هایی که در این مسیر تحت تأثیر قرار گرفت آموزش عالی بود که با تغییر معادلات، استفاده از ظرفیت‌های علمی ایران برای ادامه تحصیل جوانان کشورهای منطقه در دستور کار قرار گرفت.»
وی ادامه می‌دهد: «هم‌اکنون دانشجویان زیادی از کشورهای همسایه نظیر عراق و افغانستان متقاضی تحصیل در دانشگاه‌های ایرانی به‌خصوص دانشگاه آزاد اسلامی هستند.»
بررسی‌ها نشان می‌دهد که واحدهای تهران جنوب، علوم و تحقیقات و مشهد پرمتقاضی‌ترین واحدها در پذیرش دانشجوی خارجی هستند. واحد تهران جنوب توانسته منحصرا ۵ هزار دانشجوی جدید در سال جاری جذب کند و در واحد مشهد نیز ۳ هزار نفر پذیرش شده‌اند.

نحوه برگزاری امتحانات دانشجویان خارجی در دانشگاه آزاد اسلامی

با این حال بسیاری از دانشجویان بین‌المللی نتوانسته‌اند وارد کشور شوند. به گفته چگینی؛ بسیاری از دانشجویان خارجی پذیرش‌شده نتوانسته‌اند وارد کشور شوند البته با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته ورود این دانشجویان در دستور کار قرار دارد و مقرر شده که به نوبت دانشجویان وارد کشور شوند. با این حال نحوه برگزاری امتحانات این دانشجویان در واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی مهم است.
بر مبنای تصمیم مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی امتحانات دوره‌های کاردانی و کارشناسی مجازی برگزاری می‌شود و امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی به استان‌ها سپرده شده است. به گفته معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی؛ تغییری برای امتحانات دانشجویان غیرایرانی حاصل نمی‌شود، حضوری یا غیرحضوری بودن امتحانات مانند دانشجویان ایرانی خواهد بود.

در ادامه قرار است آموزش‌های حضوری در این دانشگاه از سر گرفته شود و دانشجویان بتوانند از نیمسال تحصیلی آینده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به واحدهای دانشگاهی برگردند. به نظر می‌رسد که دانشجویان غیرایرانی نیز وضعیت مشابه داشته باشند. بروجردی معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی در این باره به خبرنگار آنا می‌گوید: «واحدها باید برای حضوری شدن آموزش‌های دانشجویان غیرایرانی آماده شوند. بیشترین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از کشور عراق هستند هم‌اکنون در کشور عراق نیز نیمی از آموزش‌ها حضوری شده است بنابراین این دانشجویان آماده ورود به کشور هستند تا آموزش‌ها را به صورت حضوری دریافت کنند.»

دانشجویان بین‌المللی به عنوان سفیران فرهنگی در کشور بسیار حائز اهمیت هستند، این دانشجویان علاوه بر درآمد ارزی، می‌توانند باعث شناخت ایران به جهانیان شوند، به همین دلیل برای حضور این دانشجویان در دانشگاه‌ها ضروری است که امکانات لازم نظیر خوابگاه‌ها به میزان مناسب فراهم شود تا این دانشجویان بتوانند به بهترین شکل دوره تحصیل خود را به پایان برسانند.



                                                                       
                                                                    رصدخانه مهاجرت ایران را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید: 




  • منبعی برای این محتوا منتشر نشده است
  • نظرات کاربران
    • هنوز نظری ارسال نشده است

    پیغام خود را بگذارید