ژرالد دارمنن، وزیر کشور فرانسه روز دوشنبه از بریتانیا خواست یک مسیر قانونی را به روی مهاجران بگشاید تا از بهخطر افتادن جان آنها با عبور از کانال مانش با قایقهای کوچک جلوگیری شود.
دارمنن در گفتوگو با یکی از رسانههای فرانسوی گفت: «بریتانیا باید یک مسیر قانونی مهاجرت را ایجاد کند. زیرا در حال حاضر هر کسی که میخواهد درخواست پناهندگی بدهد چاره دیگری جز عبور از کانال ندارد.»
مقامات فرانسوی پیش از این به مقامات اداره مهاجرت بریتانیا پیشنهاد کردهاند تا درخواست پناهندگی مهاجرانی که در اطراف بنادر اصلی در سواحل فرانسه اردو زدهاند بررسی کنند.
این سخنان چهار روز پس از حادثه مرگباری بیان میشود که در آن ۲۷ نفر در مسیر رسیدن به بریتانیا غرق شدند و جان باختند. دارمنن روز یکشنبه همتایان خود از آلمان، هلند و بلژیک را برای گفتوگو درباره بحران مهاجران کانال مانش فراخواند.
این مقامات بدون حضور بریتانیا با یکدیگر دیدار کردند. با این حال آنها توافق کردند تا همکاری مشترک با بریتانیا را برای مقابله با قاچاق مهاجران بهبود بخشند. دارمنن در این نشست بار دیگر بریتانیا را بهدلیل حضور هزاران مهاجر در شمال فرانسه مقصر دانست و مدعی شد که شیوههای کاری آسانتر مثل پیدا کردن کار بدون داشتن کارت شناسایی باعث وسوسه مهاجران برای رفتن به بریتانیا میشود.
بسیاری از مهاجران اطراف بندر کاله فرانسه نیز میگویند میخواهند به بریتانیا مهاجرت کنند چرا که انگلیسی بلد هستند و یا خانواده و دوستانی در این کشور دارند.
حدود ۲۶ هزار نفر در سال جاری از فرانسه به بریتانیا رفتند که این موضوع منجر به فشار شدید بر لندن شد که قول داده بود پس از برکسیت میزان مهاجرت را کاهش میدهد.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا پیشنهاد کرده است پلیس و ماموران مرزی را برای گشتزنی در کنار همتایان فرانسه به سواحل شمالی این کشور بفرستد اما پاریس معتقد است این موضوع نقض حاکمیت فرانسه است و با آن مخالفت کرده است.
فرانسه در سال ۲۰۲۰، تعداد ۸۰ هزار مورد درخواست پناهندگی را ثبت کرده در حالی که این رقم در بریتانیا تنها ۲۷ هزار مورد بوده است.
تحقیقات درباره حادثه چهارشنبه گذشته ادامه دارد و پلیس فرانسه بهطور رسمی جزییاتی درباره شرایط و هویت قربانیان ارائه نکرده است.
در مجموع ۱۷ مرد، هفت زن و سه خردسال در این حادثه جان خود را از دست دادند. مهاجرانی که در کاله حضور دارند به خبرگزاری فرانسه گفتند افراد جان باخته اکثرا عراقی، ایرانی و افغان بودهاند.