گسترش فقر و اثرات آن بر مهاجرت و سربازگیری داعش در افغانستان

تاریخ انتشار
18:22:00 | 03 / 09 / 1400

گسترش فقر و اثرات آن بر مهاجرت و سربازگیری داعش در افغانستان

blog-main-image

گسترش روز افزون فقر و بیکاری در افغانستان فرصت را برای مهاجرت گروهی مردم این کشور به خارج و سربازگیری‌ گروه های تروریستی بویژه داعش از شهروندان آن فراهم کرده است، اقدامی که هم تهدید روز افزون داخلی و هم تهدیدات فرامرزی را در پی دارد. به گزارش ایرنا، گزارش‌های سازمان‎های بین المللی و ملی در افغانستان نشان می دهد که با گذشت هر روز در این کشور فقر رو به افزایش بوده و میلیون‌ها نفر با خطر مرگ ناشی از گرسنگی مواجه اند که این وضعیت اثرات جدی بر مهاجرت دسته جمعی و سربازگیری تروریست‌ها ای مردن نیز دارد. روزنامه ۸ صبح افغانستان امروز چهارشنبه از شهرک «سبز» در چند کیلومتری شهر هرات گزارشی را منتشر کرده است که طی چند ماه گذشته ۱۰۰ کودک و نوجوان دختر برای نجات خانواده‌ها از خطر مرگ ناشی از گرسنگی فروخته شده اند.

خبرگزاری ایرنا نوشت: گسترش روز افزون فقر و بیکاری در افغانستان فرصت را برای مهاجرت گروهی مردم این کشور به خارج و سربازگیری‌ گروه های تروریستی بویژه داعش از شهروندان آن فراهم کرده است، اقدامی که هم تهدید روز افزون داخلی و هم تهدیدات فرامرزی را در پی دارد.

به گزارش ایرنا، گزارش‌های سازمان‎های بین المللی و ملی در افغانستان نشان می دهد که با گذشت هر روز در این کشور فقر رو به افزایش بوده و میلیون‌ها نفر با خطر مرگ ناشی از گرسنگی مواجه اند که این وضعیت اثرات جدی بر مهاجرت دسته جمعی و سربازگیری تروریست‌ها ای مردن نیز دارد.

روزنامه ۸ صبح افغانستان امروز چهارشنبه از شهرک «سبز» در چند کیلومتری شهر هرات گزارشی را منتشر کرده است که طی چند ماه گذشته ۱۰۰ کودک و نوجوان دختر برای نجات خانواده‌ها از خطر مرگ ناشی از گرسنگی فروخته شده اند.

این روزنامه نوشته است که «عزیزگل» مرد بادغیسی که در این شهرک زندگی می کند دختر کوچک خود را در مقابل ۸۰ هزار افغانی که حدود ۹۰۰ دلار آمریکایی می شود، فروخته است.

عبدالله که ساکن دیگر این شهرک است نیز می گوید که برای نجات اعضای باقی مانده خانواده خود دختر خردسالش را فروخته است و پولی را که گرفته است، تنها کفاف خرید چند کیسه آرد و چند قطی روغن را می کند تا برای چند ماه زنده بمانند.


کنسولگری سفارت جمهوری اسلامی ایران در هرات نیز گفته است که روز دوشنبه گذشته برای یکهزار و ۵۰۹ نفر از شهروندان افغانستان روادید ورود به ایران را صادر کرده است.

این منبع گفته است که صف متقاضیان بسیار طولانی است و همه در انتظار دریافت روادید ورود به جمهوری اسلامی ایران هستند.

اما همه مردم در انتظار دریافت روادید و ورود قانونی به جمهوری اسلامی ایران نیستند. در استان نیمروز در غرب افغانستان هزاران زن و مرد در پشت مرز در انتظار ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران از مسیر قاچاق هستند که توسط قاچاقچیان انسان انتقال داده می شوند و ده ها نفر که چند بار از مرز رد شده اند، بار دیگر تلاش دارند خود را به جمهوری اسلامی ایران برسانند.

بخشی بزرگی از این مهاجرت گروهی به همراه زن و فرزند ناشی از گسترش فقر، بیکاری و وضعیت بد اقتصادی می باشد که آنها را مجبور کرده است، با زن و کودک مسیر قاچاق و رسیدن به ایران را انتخاب کرده و در این مسیر مشکلات فراوان را متحمل شوند.

پیشتر «جان ایگلند» رئیس سازمان امداد شورای مهاجران نروژ که به افغانستان ایران سفر کرده بود هم گفته بود که روزانه ۵ هزار مهاجر از افغانستان وارد ایران می شوند و این موج مهاجرت نه تنها جمهوری اسلامی ایران بلکه در ادامه ترکیه و کشورهای اروپایی را نیز با چالش مواجه خواهد کرد.

اما در داخل افغانستان گسترش فقر و بیکاری فرصت را برای سازمان های تروریستی، قاچاقچیان مواد مخدر و دیگر گروه های تبهکار نیز فراهم کرده و سربازگیری از شهروندان را برای آنها آسان کرده است.

گزارش‌های منتشر شده در افغانستان نشان می دهد که گروه تکفیری داعش که براساس گزارش سازمان ملل اکنون در ۳۴ استان این کشور نفوذ کرده اند، حقوق ماهانه هر سرباز را ۳۰۰ دلار اعلام کرده اند که مشوق خوبی برای جذب نیرو در بین مردمی است که دختران خردسال خود را به دلیل گرسنگی می فروشند و این پیشنهاد برای آنها جذاب خواهد بود.

آگاهان سیاسی افغانستان اما آمریکا را مقصر اصلی این وضعیت دانسته و باور دارند که آمریکا با مسدود کردن دارایی‌های این کشور و تحریم به گسترش فقر، مهاجرت و فرصت دهی به تروریست‌ها برای سربازگیری زمینه سازی کرده است.

«عبدالرحیم حمیدی» یکی از این آگاهان می گوید که نخست آمریکایی‌ها با خروج غیرمسئولانه فرصت سقوط دولت سابق را فراهم کرد و بعد از آن با خروج همراه با هرج و مرج بی سابقه بحران دیگر را در این کشور دامن زد.

به گفته وی، دولت آمریکا با مسدود کردن دارایی‌های افغانستان که مال ملت این کشور است، زمینه را مساعد ساخت تا دولت تازه تاسیس طالبان قادر نباشد حقوق صدها هزار آموزگار، مامور دولت و بخش های دیگر را بپردازد و این کار باعث شد که مردم بیشتر به مهاجرت و خارج شدن از کشور روی آورند.

به گفته حمیدی همچنین تحریم آمریکا بر دولت طالبان باعث شده است که روند تجارت نیز در افغانستان آسیب دیده و باعث افزایش قیمت مواد خوراکی و گسترش فقر شود که این کار خود فرصت را برای مهاجرت و شکار مردم توسط گروه های تبهکار فراهم می سازد.

سهیل شاهین، سخنگوی دفتر طالبان در قطر هم در گفت وگوی تازه ای با خبرگزاری آناتولی گفته است که غربی‌ها بطور عمد به بحران اقتصادی در افغانستان دامن می ‌زنند.

وی در این خصوص افزود: آنها (غربی‌ها) می‌خواهند ما را در تنگنای اقتصادی قرار دهند. در افغانستان یک بحران انسانی وجود دارد. زمستان سختی در پیش رو داریم. کمک‌ها باید فوری برسد، زیرا مردم افغانستان در وضعیت بسیار دشواری قرار دارند."

شاهین هرچند خطر داعش را اندک دانسته و آنرا چالشی جدی در برابر طالبان نمی داند، با این وجود افزود: "اما رفتارهای گروه داعش و عدم تأمین امنیت و فقر گسترده باعث می شود که داعش بیشتر جان گرفته و برای افغانستان و منطقه مشکل ایجاد کند."

  • https://www.irna.ir/news/۸۴۵۵۳۲۷۳/%DA%AF%D۸%B۳%D۸%AA%D۸%B۱%D۸%B۴-%D۹%۸۱%D۹%۸۲%D۸%B۱-%D۹%۸۸-%D۸%A۷%D۸%AB%D۸%B۱%D۸%A۷%D۸%AA-%D۸%A۲%D۹%۸۶-%D۸%A۸%D۸%B۱-%D۹%۸۵%D۹%۸۷%D۸%A۷%D۸%AC%D۸%B۱%D۸%AA-%D۹%۸۸-%D۸%B۳%D۸%B۱%D۸%A۸%D۸%A۷%D۸%B۲%DA%AF%DB%۸C%D۸%B۱%DB%۸C-%D۸%AF%D۸%A۷%D۸%B۹%D۸%B۴-%D۸%AF%D۸%B۱-%D۸%A۷%D۹%۸۱%D۸%BA%D۸%A۷%D۹%۸۶%D۸%B۳%D۸%AA%D۸%A۷%D۹%۸۶
  • نظرات کاربران
    • هنوز نظری ارسال نشده است

    پیغام خود را بگذارید