مهاجرت پزشکان

تاریخ انتشار
16:17:00 | 01 / 09 / 1400

مهاجرت پزشکان

blog-main-image

در حال حاضر به دلیل عدم استقبال پزشکان از ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی و فوق تخصص ممکن است در سال‌های آینده با بحران کمبود متخصص مواجه شویم و ناچار شویم بیماران را برای ادامه درمان به کشور‌های دیگر بفرستیم.

فاجعه مهاجرت پزشکان

خبرمهم:‌ در حال حاضر به دلیل عدم استقبال پزشکان از ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی و فوق تخصص ممکن است در سال‌های آینده با بحران کمبود متخصص مواجه شویم و ناچار شویم بیماران را برای ادامه درمان به کشور‌های دیگر بفرستیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور گفت: ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم نتیجه ای جز پرورش پزشکان ناکارآمد ندارد و با انجام آن مخالف هستیم. به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، نشست خبری رئیس کل سازمان نظام پزشکی امروز اول آذر با حضور محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در سازمان نظام پزشکی برگزار شد.

محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در این نشست گفت: جامعه پزشکی در طول تاریخ یکی از جلوه‌های عظمت ایران زمین و یکی از سرمایه‌های جهانی بوده است و رسانه‌ها باید از منظر صیانت از این جامعه سلامت وجود داشته باشد و به یک نگاه صنفی بسنده نشود. یکی از فاکتور‌های تاثیرگذار، رسانه‌ها هستند. او بیان کرد: ما به تعامل سازمان با رسانه‌ها بسیار پایبندیم و در تلاشیم تا این سرمایه ارزشمند را دچار خدشه و آسیب نکنیم. جامعه پزشکی از جایگاه ارزشمند و محترمی در سطح جهان برخوردار است و این به دلیل مجاهدت‌های تمام فعالان عرصه سلامت اعم از پزشکان و متخصصان و جراحان و پرستاران و بهیاران و … است. رئیس زاده گفت: درخشش جامعه پزشکی در عرصه مبارزه با کرونا یکی دیگر از سند‌های افتخارآفرینی جامعه سلامت در تاریخ خواهد بود و ما در سازمان نظام پزشکی نقش صیانت از حقوق بیماران و ارتقای سلامت جامعه و صیانت از حقوق جامعه پزشکی کشور است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی بیان کرد: دفاع از حقوق جامعه پزشکی به معنی ارتقای سلامت جامعه و تلاش برای مرتفع کردن مشکلات پزشکان برای افزایش کیفیت خدمات رسانی آن‌ها به مردم دارد. او گفت: روح و جسم جامعه پزشکی به دلیل شرایط سخت کرونا در این بیست ماه کرونا بسیار خسته و آزرده است، مسائل و مشکلات معیشتی نیز بار اضافه‌ای بر دوش آن‌ها ایجاد کرده است. مطرح کردن برخی مسائل حاشیه‌ای مثل تشکیل نظام طب سنتی و ایرانی و طب مکمل، اصلاح آموزش پزشکی، ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم و … در مجلس در این شرایط حتی اگر درست باشد، در زمان مناسبی طرح نشده است و این گله ما از کم لطفی و نامهربانی برخی مسئولین و اصحاب رسانه است. رئیس زاده بیان کرد: این مباحث باید در شرایطی مطرح شود که توان جسمی و ذهنی جامعه پزشکی، در بالاترین حد خود باشد و این حداقل توقع و انتظار ما از برخی از مسئولان است. رئیس زاده در جمع خبرنگاران در مورد ادغام آموزش پزشکی در وزارت علوم گفت: اولین دلیل مخالفت ما با این ادغام مطرح شدن این مسئله در زمان نامناسب و در شرایطی است که کادر درمان به ویژه پزشکان در خط مقدم مبارزه با کرونا در شرایط بسیار سخت جسمی و روحی به سر می‌برند‌

وزیر علوم حد و مرز حریم وزارتخانه های دیگر را رعایت کند

او ادامه داد: افتخاراتی که ما در حوزه بهداشت و درمان داریم حاصل از ادغام آموزش تئوری است که در شبکه بهداشت و درمان کشور است و ما را به خودکفایی رسانده که سالانه بیش از ۱۵۰ هزار بیمار از سایر کشور‌ها برای درمان به پزشکان ما مراجعه می‌کنند و در هیچ زمینه‌ای نیازی به کشور‌های خارجی نداریم و نباید بعد از سال‌ها موفقیت و افتخارآفرینی، عقب گرد داشته باشیم. نه تنها با این ادغام مخالف هستیم بلکه از وزیر علوم درخواست داریم، حد و حدود و حریم وزارتخانه‌های دیگر را نیز رعایت کنند.

رئیس زاده گفت: وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی، فرهنگستان بهداشت درمان و کمیسیون بهداشت مجلس به عنوان چهار مرجع بالادستی با این طرح مخالف هستند و هیچ کس جز این چهار مرجع اشراف کارشناسی بر مسائل کشور ندارد و دلسوز سلامت جامعه نیست. ما معتقدیم این طرح نه تنها موفق نخواهد بود بلکه مشکلاتی را برای نظام آموزش ایجاد خواهد کرد. ظرفیت پذیرش دانشجوی ما از سال ۹۲ تاکنون ۵۰ درصد افزایش داشته است. افزایش ظرفیت و توسعه آموزش در حوزه پزشکی بسیار متفاوت با سایر رشته هاست و نیاز به امکانات بسیار زیادی دارد و اگر بدون زیرساخت مناسب این افزایش صورت بگیرد منجر به فارغ التحصیلی پزشکان بی کیفیت و ناکارآمد خواهد شد و برای سلامت مردم مضر خواهد بود.

مهاجرت پزشکان هنوز هم ادامه دارد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در مورد مهاجرت پزشکان گفت: مهاجرت پزشکان قبل از کرونا بوده و هنوز هم ادامه دارد و به لحاظ آماری به نسبت کل جامعه پزشکی کشور، آمار معنا داری نیست، اما حتی مهاجرت یک پزشک هم برای ما سنگین است، زیرا هزینه‌های بسیار زیادی برای تربیت یک پزشک صورت می‌گیرد و فعالیت نخبه‌های علمی ما در کشور‌های دیگر، برای ما قابل پذیرش نیست.
او ادامه داد: پزشکان ما مهاجرت می‌کنند، چرا که شرایط ادامه کار در رشته پزشکی در کشور را مناسب نمی‌بینند و به دلیل غیرواقعی بودن تعرفه‌ها و سختی‌های گذراندن طرح و عدم استقبال از ادامه تحصیل و گرفتن تخصص، خروج از کشور را گزینه مناسبی می‌دانند. رئیس زاده گفت: در حال حاضر به دلیل عدم استقبال پزشکان از ادامه تحصیل در رشته‌های تخصصی و فوق تخصص ممکن است در سال‌های آینده با بحران کمبود متخصص مواجه شویم و ناچار شویم بیماران را برای ادامه درمان به کشور‌های دیگر بفرستیم.

او بیان کرد: در حال حاضر به هیچ عنوان شرایط اقتصادی برای کار کردن یک پزشک عمومی مهیا نیست و دلیل این امر، معیوب بودن سیستم ارجاع و غیرواقعی بودن تعرفه هاست و عموما پزشکان عمومی توانایی تهیه یک مطب و انجام فعالیت را ندارند. رئیس زاده در مورد تخلفات پزشکی و ورود پزشکان عمومی به رشته‌های تخصصی گفت: پزشک عمومی پس از فارغ التحصیلی و گذراندن طرح، دو راه بیشتر ندارد یکی اینکه که بعد از فارغ التحصیلی در سیستم ارجاع و پزشک خانواده مشغول به فعالیت شود و دوم اینکه بعد از گذراندن تعهدات وارد دوره تخصص شود وقتی را هموار نباشد نمی‌تواند شاغل باشد و نباید از او توقع داشت بعد از گذراندن سال‌های زیادی برای خواندن و گذراندن طرح در شرایط سخت به شغل و حرفه‌ای از پزشکی مشغول شود.

پزشک عمومی اجازه ورود به حوزه های تخصصی را ندارد. در ادامه سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: کسی دست پزشک عمومی را برای هر کاری باز نگذاشته و قوانین و پروتکل ها، برای فعالیت هر کدام از فعالات عرصه سلامت کامل مشخص و واضح است و پزشک عمومی نمی تواند به عرصه‌های تخصصی ورود داشته باشد.

او افزود: تخلفات در هر حوزه‌ای هست و در پزشکی نیز با آن مواجهیم، اما برای برخورد با این تخلفات ما برخورد قاطع را خواهیم داشت. آمار تخلف پزشکی به نسبت خدمات رسانی پزشکان، عدد قابل توجهی نیست. رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: ثبت شکایت در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۱۲۰ درصد کاهش داشته است و ثبت ۷هزار شکایت در سازمان نظام پزشکی و حدود ۶۵۰۰ شکایت در پزشکی قانونی در سال ۹۹، در مقایسه با خدمات رسانی به ۸۰۰ میلیون نفر خدمت رسانی در سال، عدد معنا داری نیست.او افزود: چیزی که باید برجسته شود خدمات رسانی به جامعه پزشکی در بیست ماه کروناست هرچند هر تخلفی وجود داشته حتما مورد بررسی و پیگیری قرار خواهد گرفت. طی دوسال کرونا با توجه به حجم بی سابقه اطلاعات و مراجعه بیماران، در ماه نهایتا ثبت یک شکایت در حوزه کرونا داشتیم.


  • https://khabar-fouri.com/social/۲۰۰۷۶۷/
  • نظرات کاربران
    • هنوز نظری ارسال نشده است

    پیغام خود را بگذارید