منشأ آمار نادرستی که پیرامون مهاجرت نخبگان هر از چندگاهی مورد استناد برخی از رسانه های داخل و خارج قرار میگیرد، گزارش صندوق بینالمللی پول در سال ۲۰۰۹ میباشد که با تحقیقات بعمل آمده این گزارش از اساس کذب بوده و هرگز وجود خارجی نداشته است. جالب اینجاست که علی رغم اینکه عدم وجود چنین گزارشی بارها از طریق مراجع رسمی و ذی صلاح اعلام شده است، با این حال برخی از رسانه های داخل و خارج همچنان برای اعلام وضعیت خروج نخبگان به این گزارش خیالی استناد میکنند!
خبری که دیروز (سه شنبه 22 مرداد 98) از جانب پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت بر روی سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) منتشر شده بود مبنی بر اینکه:” ایران رتبه دوم فرار مغزها در جهان را داراست و سالانه، ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار متخصص تحصیلکرده از کشور مهاجرت می کنند” رسماً تکذیب شد.
روابط عمومی وزارت بهداشت امروز صبح در اطلاعیهای: “آمار درج شده درخصوص خروج سالانه شماری از تحصیلکردگان از کشور را مخدوش اعلام و عنوان کرد افرادی که برای تحصیل از کشور خارج می شوند در حین یا پس از اتمام تحصیل به کشور باز میگردند.”
روابط عمومی وزارت بهداشت اعلام کرد در حوزه علوم پزشکی سالانه حدود ۱۰ درصد از دانشجویان متقاضی تحصیل در رشته های علوم پزشکی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور سفر میکنند و در سایر رشتهها نیز شاید با کمی اختلاف چنین وضعیتی وجود داشته باشد. اما این موضوع به معنای مهاجرت تحصیلکرده ها از کشور نبوده و بسیاری از این افراد در دوره تحصیل و یا پس از تحصیل به کشور باز میگردند.
منشأ آمار نادرستی که پیرامون مهاجرت نخبگان هر از چندگاهی مورد استناد برخی از رسانه های داخل و خارج قرار میگیرد، گزارش صندوق بینالمللی پول در سال 2009 میباشد که با تحقیقات بعمل آمده این گزارش از اساس کذب بوده و هرگز وجود خارجی نداشته است. جالب اینجاست که علی رغم اینکه عدم وجود چنین گزارشی بارها از طریق مراجع رسمی و ذی صلاح اعلام شده است، با این حال برخی از رسانه های داخل و خارج همچنان برای اعلام وضعیت خروج نخبگان به این گزارش خیالی استناد میکنند!
جالب اینجاست که بنیاد ملی نخبگان در سال 96 یک جایزه 100 میلیون تومانی برای پیدا کردن گزارش کذایی صندوق بین المللی پول در سال 2009 در زمینه فرار مغزها تعیین کرده بود که کسی موفق به پیدا کردن گزارش مذکور و دریافت جایزه نشد!