کشورهای میزبان دو گروهند: آنهایی که اخذ تابعیت نسبتاً آسانتر بوده و درصد بسیاری از مهاجران پس از چند سال اقامت، موفق به اخذ تابعیت میشوند (مانند کرواسی، کانادا، سوئد و استرالیا و ...) دسته دوم، آنهایی که فرآیند اخذ تابعیت دشوار بوده و درصد نسبتاً اندکی از مهاجران در نهایت موفق به اخذ تابعیت میشوند (رومانی، ایتالیا، سوئیس و یونان و ...) طبق آخرین آمار (OECD ۲۰۱۸) نرخ اعطای تابعیت به مهاجران بطور میانگین در ۲۰۱۷ در قیاس با ۱۰ سال گذشته (۲۰۰۷) کاهش یافته!
کشورهای میزبان دو گروهند: آنهایی که اخذ تابعیت نسبتاً آسانتر بوده و درصد بسیاری از مهاجران پس از چند سال اقامت، موفق به اخذ تابعیت میشوند (مانند کرواسی، کانادا، سوئد و استرالیا و ...)
دسته دوم، آنهایی که فرآیند اخذ تابعیت دشوار بوده و درصد نسبتاً اندکی از مهاجران در نهایت موفق به اخذ تابعیت میشوند (رومانی، ایتالیا، سوئیس و یونان و ...)
طبق آخرین آمار (OECD 2018) نرخ اعطای تابعیت به مهاجران بطور میانگین در 2017 در قیاس با 10 سال گذشته (2007) کاهش یافته!
بیشترین کاهش نرخ اعطای تابعیت مربوط به ایتالیا است که از نرخ 60 %در سال 2007 به حدود 30 % در 2017 رسیده! نرخ اعطای تابعیت ایتالیا در این بازه نصف گردیده!
در کشور چک، دانمارک و رومانی نیز کاهش اعطای تابعیت به مهاجران چشمگیر است!
در مقابل، در برخی کشورها از جمله اسپانیا، این نرخ تقریباً دو برابر شده!
جالب اینکه نرخ اعطای تابعیت در کشورهایی همچون کرواسی، لیتوانی و لهستان بالای 90 % بوده و در طول 10 سال گذشته تغییر چندانی نکرده!